Bodzavirággal sült, illatos muffin: roppanós, citromos máz fedi
A bodzavirágot akár bele is sütheted a muffinba.
A bodzavirágot akár egészben is hagyhatod, és így is nagyon finom lesz muffinba töltve. Intenzív íze és illata egészen különlegessé teszi a sütit. Jó program a virág gyűjtése is, de soha ne az út mellől, hanem rétekről, tisztásokról szerezd be, ott ugyanis nem éri őket annyi szennyeződés.
Bodzavirágos muffin
Hozzávalók 12 darabhoz
A muffinhoz
- 20 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 15 dkg mascarpone
- 2 tojás
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
- 1 dl tejföl
- 1 dl olaj
- 1 marék bodzavirág
- 1 citrom leve és reszelt héja
- késhegynyi szódabikarbóna
A citromos mázhoz
- 6 evőkanál porcukor
- 3 evőkanál citromlé
Elkészítés:
A bodzavirágokat tépkedd le a szárukról. A lisztet szitáld át, és keverd el a sóval, a szódabikarbónával és a sütőporral. A mascarponét keverd simára a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd add hozzá a tojásokat, a tejfölt, az olajat, a citrom héját és levét. Keverd simára, majd adagold bele a sütőporos lisztet és a bodzavirágokat is. Egy muffinsütő mélyedéseit béleld ki papírral, adagold ki bele a masszát, és 180 fokon 25 perc alatt süsd meg őket. A sütőből kivéve hagyd még őket pihenni a tepsiben tíz percig, és utána emeld ki.
A mázhoz a porcukrot keverd el a citromlével, kend el a langyosra hűlt, a formából már kivett muffinok tetején, és hagyd megszilárdulni.
A bodzavirágot akár egy légiesen könnyű, pufi palacsintába is belekeverheted.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept