Bodzavirággal sült, illatos muffin: roppanós, citromos máz fedi

A bodzavirágot akár bele is sütheted a muffinba.

bodzas muffin
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A bodzavirágot akár egészben is hagyhatod, és így is nagyon finom lesz muffinba töltve. Intenzív íze és illata egészen különlegessé teszi a sütit. Jó program a virág gyűjtése is, de soha ne az út mellől, hanem rétekről, tisztásokról szerezd be, ott ugyanis nem éri őket annyi szennyeződés.

Bodzavirágos muffin

Hozzávalók 12 darabhoz

A muffinhoz

  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg mascarpone
  • 2 tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet
  • 1 dl tejföl
  • 1 dl olaj
  • 1 marék bodzavirág
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • késhegynyi szódabikarbóna

A citromos mázhoz

  • 6 evőkanál porcukor
  • 3 evőkanál citromlé
Recept idők

Elkészítés:

A bodzavirágokat tépkedd le a szárukról. A lisztet szitáld át, és keverd el a sóval, a szódabikarbónával és a sütőporral. A mascarponét keverd simára a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd add hozzá a tojásokat, a tejfölt, az olajat, a citrom héját és levét. Keverd simára, majd adagold bele a sütőporos lisztet és a bodzavirágokat is. Egy muffinsütő mélyedéseit béleld ki papírral, adagold ki bele a masszát, és 180 fokon 25 perc alatt süsd meg őket. A sütőből kivéve hagyd még őket pihenni a tepsiben tíz percig, és utána emeld ki.
 

A mázhoz a porcukrot keverd el a citromlével, kend el a langyosra hűlt, a formából már kivett muffinok tetején, és hagyd megszilárdulni.

A bodzavirágot akár egy légiesen könnyű, pufi palacsintába is belekeverheted.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük