Hagymás uborkasaláta télire, tartósítószer nélkül: erős ecetet használj hozzá

A hagymás uborkasaláta tartósítószer nélkül is egész télen friss és roppanós marad.

Hagymás uborkasaláta télire
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha most teszed el a hagymás uborkasalátát, egész évben lesz mit kínálnod a húsok mellé. Fordíts nagy gondot az elkészítésre: előbb nedves dunsztban gyöngyöztesd az üvegeket, utána szárazban hűtsd ki őket. Jó sok hagymával és húszszázalékos ecettel készítsd.

Hagymás uborkasaláta télire

Hozzávalók 8 adaghoz

  • 4 kg kovászolni való uborka
  • 3 l víz
  • 1 kg hagyma
  • 75 dkg cukor
  • 4 evőkanál
  • 1.5 dl 20 százalékos ecet
Recept idők

Elkészítés:

Az uborkát mosd meg alaposan, és szeld vékony karikákra. Uborkagyalut is használhatsz hozzá. A hagymát hámozd meg, és vágd apróra. A vizet, a cukrot, a sót és az ecetet keverd jól össze, öntsd le vele a hagymás uborkát, és hagyd állni egy-két órát. Ezután oszd el őket a lével együtt sterilizált üvegekben.

 

Egy fazékban melegíts vizet. Amikor már gyöngyözik, állítsd bele a lezárt üvegeket, és főzd fél órát. Ez a nedves dunszt. A főzés végén óvatosan, fogóval szedd ki, és öt percre fordítsd fejjel lefelé őket, hogy vákuum képződjön rajtuk. Ezután tedd őket száraz dunsztba két-három napra, innen mehetnek a kamra polcára.

A télire eltett koktélparadicsom is csodás csemege.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük