Hagymás uborkasaláta télire, tartósítószer nélkül: erős ecetet használj hozzá
A hagymás uborkasaláta tartósítószer nélkül is egész télen friss és roppanós marad.
Ha most teszed el a hagymás uborkasalátát, egész évben lesz mit kínálnod a húsok mellé. Fordíts nagy gondot az elkészítésre: előbb nedves dunsztban gyöngyöztesd az üvegeket, utána szárazban hűtsd ki őket. Jó sok hagymával és húszszázalékos ecettel készítsd.
Hagymás uborkasaláta télire
Hozzávalók 8 adaghoz
- 4 kg kovászolni való uborka
- 3 l víz
- 1 kg hagyma
- 75 dkg cukor
- 4 evőkanál só
- 1.5 dl 20 százalékos ecet
Elkészítés:
Az uborkát mosd meg alaposan, és szeld vékony karikákra. Uborkagyalut is használhatsz hozzá. A hagymát hámozd meg, és vágd apróra. A vizet, a cukrot, a sót és az ecetet keverd jól össze, öntsd le vele a hagymás uborkát, és hagyd állni egy-két órát. Ezután oszd el őket a lével együtt sterilizált üvegekben.
Egy fazékban melegíts vizet. Amikor már gyöngyözik, állítsd bele a lezárt üvegeket, és főzd fél órát. Ez a nedves dunszt. A főzés végén óvatosan, fogóval szedd ki, és öt percre fordítsd fejjel lefelé őket, hogy vákuum képződjön rajtuk. Ezután tedd őket száraz dunsztba két-három napra, innen mehetnek a kamra polcára.
A télire eltett koktélparadicsom is csodás csemege.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept