Roppanós csemegeuborka télire: hihetetlen, milyen kevés munka van vele
Egyszerű módszerrel, alig tízperces munkával is egész télre elegendő roppanós csemegeuborkát készíthetsz.
![Roppanós csemegeuborka hideg lében](https://kep.index.hu/1/0/4944/49441/494419/49441970_38b7b1b8c09e7b9356b667bdf4c110a1_wm.jpg)
Ha ezzel a módszerrel készíted a roppanós csemegeuborkát, alig lesz vele munka. Nincs szükség főzésre, nedves dunsztolásra, egyszerűen csak pakold az uborkákat az üvegekbe, öntsd őket nyakon fűszeres lével, és egy nap pihentetés után mehetnek is a kamra polcára. Szaftos pörkölt vagy rakott krumpli mellé egyszerűen fenséges. Ebből a mennyiségből négyüvegnyi savanyúságot készíthetsz.
Roppanós csemegeuborka hideg lében
Hozzávalók 4 adaghoz
- 2.5 l víz
- 2 kg uborka
- 4 evőkanál cukor
- 3 evőkanál só
- 2 dl 10 százalékos ecet
- 2 kávéskanál friss kapor
- 1 evőkanál koriandermag
- 1 evőkanál mustármag
- 1 evőkanál egész bors
- 1 kávéskanál borkén
- chili ízlés szerint
Elkészítés:
A befőttesüvegeket sterilizáld. A vizet keverd el a cukorral, a sóval, az ecettel és a borkénnel, és hagyd el kicsit állni. Közben az uborkákat egyenként kefével tisztítsd meg.
A fűszereket oszd el az üvegek aljában, majd pakold bele az uborkákat is. Ne tedd tele teljesen az üvegeket! Öntsd le az uborkákat a fűszeres lével úgy, hogy teljesen ellepje őket, majd csavard rá jól a tetejét. Egy éjszakát pihentesd konyharuhával letakarva, majd mehetnek a polcra.
Az uborka kiváló természetes vízhajtó: nyáron különösen jólesik
Pompás saláták, hideg leves és még frissítő ital is készülhet az uborkából, mely az egyik legértékesebb zöldség, nyáron kihagyhatatlan.
ElolvasomMég több recept