Roppanós csemegeuborka télire: hihetetlen, milyen kevés munka van vele

Egyszerű módszerrel, alig tízperces munkával is egész télre elegendő roppanós csemegeuborkát készíthetsz.

Roppanós csemegeuborka hideg lében
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha ezzel a módszerrel készíted a roppanós csemegeuborkát, alig lesz vele munka. Nincs szükség főzésre, nedves dunsztolásra, egyszerűen csak pakold az uborkákat az üvegekbe, öntsd őket nyakon fűszeres lével, és egy nap pihentetés után mehetnek is a kamra polcára. Szaftos pörkölt vagy rakott krumpli mellé egyszerűen fenséges. Ebből a mennyiségből négyüvegnyi savanyúságot készíthetsz.

Roppanós csemegeuborka hideg lében

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 2.5 l víz
  • 2 kg uborka
  • 4 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál
  • 2 dl 10 százalékos ecet
  • 2 kávéskanál friss kapor
  • 1 evőkanál koriandermag
  • 1 evőkanál mustármag
  • 1 evőkanál egész bors
  • 1 kávéskanál borkén
  • chili ízlés szerint

Elkészítés:

A befőttesüvegeket sterilizáld. A vizet keverd el a cukorral, a sóval, az ecettel és a borkénnel, és hagyd el kicsit állni. Közben az uborkákat egyenként kefével tisztítsd meg.

 

A fűszereket oszd el az üvegek aljában, majd pakold bele az uborkákat is. Ne tedd tele teljesen az üvegeket! Öntsd le az uborkákat a fűszeres lével úgy, hogy teljesen ellepje őket, majd csavard rá jól a tetejét. Egy éjszakát pihentesd konyharuhával letakarva, majd mehetnek a polcra.

 

Az uborka kiváló természetes vízhajtó: nyáron különösen jólesik

Pompás saláták, hideg leves és még frissítő ital is készülhet az uborkából, mely az egyik legértékesebb zöldség, nyáron kihagyhatatlan.

Elolvasom
Ezt is szeretjük