Roppanós csemegeuborka télire: hihetetlen, milyen kevés munka van vele
Egyszerű módszerrel, alig tízperces munkával is egész télre elegendő roppanós csemegeuborkát készíthetsz.
Ha ezzel a módszerrel készíted a roppanós csemegeuborkát, alig lesz vele munka. Nincs szükség főzésre, nedves dunsztolásra, egyszerűen csak pakold az uborkákat az üvegekbe, öntsd őket nyakon fűszeres lével, és egy nap pihentetés után mehetnek is a kamra polcára. Szaftos pörkölt vagy rakott krumpli mellé egyszerűen fenséges. Ebből a mennyiségből négyüvegnyi savanyúságot készíthetsz.
Roppanós csemegeuborka hideg lében
Hozzávalók 4 adaghoz
- 2.5 l víz
- 2 kg uborka
- 4 evőkanál cukor
- 3 evőkanál só
- 2 dl 10 százalékos ecet
- 2 kávéskanál friss kapor
- 1 evőkanál koriandermag
- 1 evőkanál mustármag
- 1 evőkanál egész bors
- 1 kávéskanál borkén
- chili ízlés szerint
Elkészítés:
A befőttesüvegeket sterilizáld. A vizet keverd el a cukorral, a sóval, az ecettel és a borkénnel, és hagyd el kicsit állni. Közben az uborkákat egyenként kefével tisztítsd meg.
A fűszereket oszd el az üvegek aljában, majd pakold bele az uborkákat is. Ne tedd tele teljesen az üvegeket! Öntsd le az uborkákat a fűszeres lével úgy, hogy teljesen ellepje őket, majd csavard rá jól a tetejét. Egy éjszakát pihentesd konyharuhával letakarva, majd mehetnek a polcra.
Frissen is érdemes sok uborkát fogyasztani: nézd, mennyi jótékony hatása van!
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept