Bugaci vegyes pörkölt sertésből és marhából: így lesz igazán sűrű a szaftja

A bugaci vegyes pörkölt füstölt szalonnás alapon, kétféle húsból készül.

vegyes porkolt
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A bugaci vegyes pörkölt sokáig rotyog a tűzhelyen, de bőven megéri várni rá. Ha jó idő van, érdemes bográcsban főzni, de a konyhában, fazékban is nagyon finom lesz. Jól megy hozzá a krumpli, a friss kenyér és a házi savanyúság.

Bugaci vegyes pörkölt

Hozzávalók 6 személyre

  • 75 dkg marhalábszár
  • 75 dkg sertéscomb
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 dl száraz vörösbor
  • 2 hagyma
  • 2 paprika
  • 2 paradicsom
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A szalonnát kockázd fel, és olvaszd ki a zsírját. Ha kész, a pörcöket tedd félre.

Amíg a szalonna sül, vágd a hagymát cikkekre, a marhahúst kockákra, és forgasd össze sóval, borssal.

A kiolvasztott zsíron párold üvegesre a hagymát. Amikor már puha, húzd le a tűzről, keverd el a pirospaprikával, forgasd hozzá a marhahúst. Öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi, és tedd vissza a tűzre. Lefedve kezdd el párolni, közben a vizet, ha szükséges, időnként pótold.

Közben a sertéshúst is kockázd fel, és szintén szórd meg sóval és borssal. Két óra elteltével keverd a marhához. Add hozzá a zúzott fokhagymát, a felkockázott paprikát és paradicsomot, öntsd fel vörösborral, és lefedve kis lángon gyöngyöztesd további egy órát, amíg mindkét hús teljesen megpuhul. Ha szükséges, néha pótold alatta a vizet, de ne ereszd túl bő lére. A végén keverd bele a félretett sült szalonnát is.

Ha marad belőle másnapra, akár pásztortarhonya is válhat belőle.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük