Így lesz a legfinomabb az uborkasaláta - Ezekkel az arányokkal nem lesz túl ecetes
Az uborkasaláta talán a legfinomabb savanyúság húsok mellé, de jót nem könnyű készíteni.
Az uborkasaláta finom, hűsítő savanyúság, az egyetlen hátránya, hogy viszonylag könnyű elrontani: nehéz azokat az arányokat eltalálni, amikor már nem íztelen, de még nem is túl ecetes. Az alábbi recept segíthet benne, hogy te is tökéletes változatot tehess az asztalra.
Uborkasaláta víz nélkül
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg kígyóuborka
- 20 dkg vöröshagyma (1 nagy fej)
- 3 teáskanál cukor
- 1 púpozott teáskanál só
- 0.5 dl 10 százalékos ecet
- bors, pirospaprika, tejföl az ízesítéshez
Elkészítés:
A hagymát aprítsd fel, tedd egy tálba, és keverd el a sóval. Az uborkák keserű végét vágd le, a többit gyaluld a hagymához. Add hozzá a cukrot, az ecetet, alaposan keverd össze, és tedd be a hűtőbe legalább fél órára, hogy víz helyett a saját levében érjen össze. Közben egyszer-kétszer keverd át, és kóstold meg a keletkező levet, ha szükséges tegyél még hozzá ecetet, sót és cukrot. Ha hamar szeretnéd fogyasztani, öntsd még fel annyi vízzel, hogy teljesen ellepje, de ha van időd, megvárhatod, amíg annyi levet ereszt, hogy pótlás sem kell hozzá. Tálaláskor ízesítsd ízlés szerint borssal, pirospaprikával, tejföllel.
Akár a savanyú káposztát is elteheted házilag, így egész évben jut vitamindús kísérő az ebéd mellé.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció