Rakott zöldbab sok tejföllel a tetején: mirelit zöldségből is isteni
A rakott zöldbab különlegesen finom ízét az adja, hogy a hús és a zöldségek együtt párolódnak a sütőben.

rakott-zoldbab
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Zöldbabból nemcsak levest és főzeléket, hanem isteni finom egytálételt és készíthetsz. Gazdagon locsold meg tejföllel, úgy lesz igazán szaftos. A hüvelyesek fehérjetartalma magas, így hetente minimum két alkalommal érdemes beiktatni az étrendbe. Ilyenkor fagyasztott változatban is nyugodtan felhasználhatod.

Tejfölös rakott zöldbab

Hozzávalók:

  • 50 dkg zöldbab
  • 50 dkg darált sertéscomb
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 4 evőkanál rizs
  • 2 dl tejföl
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • bors
  • ételízesítő
Recept idők

Elkészítés:

A zöldbabot rakd forrásban lévő, sós vízbe, és főzd meg 10 perc alatt, majd szűrd le, és tartsd melegen. A rizst kis lángon, sós vízben főzd puhára 15 perc alatt.

Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon párold puhára. Húzd le a tűzről, keverd hozzá a pirospaprikát, a felszeletelt paprikát, a paradicsomot, öntsd fel kevés vízzel, és 10 percig főzd csendesen. Ekkor add hozzá a húst, sózd, borsozd, keverj bele egy kevés ételízesítőt, öntsd fel vízzel, és nagyjából 10 perc alatt párold meg a húst.
 

A zöldbab felét terítsd el egy tűzálló tálban. Öntsd nyakon a darált húsból készült pörkölttel, egyengesd el rajta a rizst, és pakolj rá tejfölhalmokat. Fedd be a zöldbab másik felével, locsold meg tejföllel, a tetején pedig oszd el a reszelt sajtot. Alufóliával lefedve told a sütőbe, és 180 fokon süsd 40 percig. A végén vedd le a tetejéről a fóliát, hogy a sajt megpirulhasson.
Ha szereted a tepsis zöldségeket, a sajtos rakott cukkini is ízleni fog.

Ezt is szeretjük