
Fantasztikusan krémes, zöldséges krumplipüré: így lesz igazán selymes
A zöldségekkel gazdagított krumplipüré bármilyen húsétel mellé passzoló, változatosan elkészíthető köret.


Ahány család, annyiféle krumplipüré: vannak, akik tejszínnel, mások tejföllel dúsítják. Sokan leöntik róla a főzővizet, némelyek megpirítják, és cukorral ízesítik. Bármelyik változat feldobható zöldségekkel, így vidám, változatos köretet tehetsz a húsok mellé az asztalra. A zöldségek főzővize tele van vitaminnal, így érdemes a krumplipürébe adagolni belőle.
Zöldséges krumplipüré receptje
Hozzávalók
- 1 kg krumpli
- 20 dkg zöldbab
- 2 evőkanál tejföl
- 1 kávéskanál vaj
- 1 dl tej
- 0.5 fej kelkáposzta
- só
- bors
- szerecsendió
Elkészítés:
A krumplit hámozd meg, vágd kockákra, és sós vízben főzd teljesen puhára. Ha kész, szűrd le.
Amíg a krumpli fő, készítsd elő a zöldségeket. A zöldbabot mosd meg, és sós vízben tedd fel főzni. Közben a kelkáposztát szedd leveleire, vágd csíkokra, öt perc múlva dobd a zöldbabhoz, és együtt főzd további két percig. Ha már puhák, szűrőlapáttal szedd ki őket a fazékból, de a vizet ne öntsd ki.
A krumplit sózd, borsozd, szórd meg szerecsendióval, keverd hozzá a zöldségeket, a vajat, a tejfölt, a tejet és néhány evőkanálnyit a zöldségek főzővizéből. Krumplinyomóval törd össze, ha pedig még túl száraznak találod, tejföllel és vízzel hígítsd óvatosan.
Ez a krumplipüré ideális köret a sörtésztában sült csirkemellhez.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept