Tepsiben sült, fokhagymás zöldbab szezámmaggal a tetején: egészséges és laktató köret
Sütve még jobban érvényesül a zöldbab csodás íze, a fűszerkeverék pedig fenségessé teszi.

sult-zoldbab-szezammal
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A sült zöldbab különféle szószokkal megbolondítva önálló vacsora is lehet, de saláta alapjaként és köretként is számításba veheted. Csak 10 perc munka van vele, mégis isteni lesz, ahogy megkaramellizálódik a sütőben. Külön előnye, hogy alig van benne kalória, így bátran szedhetsz belőle még egy adagot. 

Sült, fokhagymás zöldbab

Hozzávalók:

  • 50 dkg zöldbab
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 5 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál
  • 0.5 mokkáskanál bors
  • 2 teáskanál szezámmag
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. A zöldbabot alaposan mosd meg, itasd le róla a vizet, a szárazabb végeket csípd le. Az olajat keverd össze a sóval, a borssal, a zúzott fokhagymával. Rendezd a zöldbabot tűzálló tálba vagy tepsibe, locsold rá a fűszeres olajat, és forgasd össze, hogy mindenhova kerüljön. Told forró sütőbe, és süsd roppanósra 15-20 perc alatt. Közben egyszer forgasd át az összes zöldbabot, hogy egyformán süljenek. Amikor elkezdenek barnulni, vedd ki a sütőből, és szórd meg szezámmaggal. 
Amennyiben rajongsz a kínai konyháért, a hagymás, gyömbéres zöldbabot is kóstold meg! 

Ezt is szeretjük