Tepsiben sült, fokhagymás zöldbab szezámmaggal a tetején: egészséges és laktató köret
Sütve még jobban érvényesül a zöldbab csodás íze, a fűszerkeverék pedig fenségessé teszi.

sult-zoldbab-szezammal
Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Gyönyörű esküvői ruhák, amiket a nyüzsgő nagyváros ihletett: a Daalarna modern hercegnőknek tervezett »

Így nem lesz unalmas a fekete és fehér kombinációja: stílusos szetteket mutatunk »

Nem sokat bíznak a képzeletre a 80-as évek legdögösebb ruhafazonjai: Emily Ratajkowski sportot űz a villantásból »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A sült zöldbab különféle szószokkal megbolondítva önálló vacsora is lehet, de saláta alapjaként és köretként is számításba veheted. Csak 10 perc munka van vele, mégis isteni lesz, ahogy megkaramellizálódik a sütőben. Külön előnye, hogy alig van benne kalória, így bátran szedhetsz belőle még egy adagot. 

Sült, fokhagymás zöldbab

Hozzávalók:

  • 50 dkg zöldbab
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 5 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál
  • 0.5 mokkáskanál bors
  • 2 teáskanál szezámmag
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. A zöldbabot alaposan mosd meg, itasd le róla a vizet, a szárazabb végeket csípd le. Az olajat keverd össze a sóval, a borssal, a zúzott fokhagymával. Rendezd a zöldbabot tűzálló tálba vagy tepsibe, locsold rá a fűszeres olajat, és forgasd össze, hogy mindenhova kerüljön. Told forró sütőbe, és süsd roppanósra 15-20 perc alatt. Közben egyszer forgasd át az összes zöldbabot, hogy egyformán süljenek. Amikor elkezdenek barnulni, vedd ki a sütőből, és szórd meg szezámmaggal. 
Amennyiben rajongsz a kínai konyháért, a hagymás, gyömbéres zöldbabot is kóstold meg! 

Ezt is szeretjük