Majonézes krumplisaláta zöldségekkel: jól behűtve igazán finom

Zöldségekkel megpakolva is nagyon finom lesz a majonézes krumplisaláta.

zoldseges krumplisalata
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A majonézes krumplisaláta zöldségekkel és hagymával egybeforgatva isteni finom előétel vagy köret lehet. Tehetsz hozzá zöldbabot, kukoricát, borsót: akármit, amit épp találsz a kamrapolcon.

Majonézes krumplisaláta zöldségekkel

Hozzávalók

  • 50 dkg krumpli
  • 25 dkg zöldbab
  • 10 dkg majonéz
  • 2 szál újhagyma
  • 1 kaliforniai paprika
  • 1 lila hagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 citrom leve
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit héjában főzd meg nagyjából fél óra alatt. Ha kész, hagyd kihűlni, majd hámozd meg, és szeleteld fel.

A zöldbabot tíz perc alatt főzd roppanósra. Ha kész, szűrd le.

A paprikát és a hagymákat szeleteld fel.

Egy tálba tedd bele a kihűlt, megpucolt krumplit, a kifőtt zöldbabot és a kétféle hagymát. Sózd, borsozd, keverd össze a majonézzel és a citrom kifacsart levével. A végén szórd meg aprított petrezselyemmel, és tartsd néhány órát a hűtőben, hogy az ízei összeérjenek.

Krumplisalátát más módon is készíthetsz: mustárral és szalonnával isteni és laktató.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük