Majonézes krumplisaláta zöldségekkel: jól behűtve igazán finom
Zöldségekkel megpakolva is nagyon finom lesz a majonézes krumplisaláta.
A majonézes krumplisaláta zöldségekkel és hagymával egybeforgatva isteni finom előétel vagy köret lehet. Tehetsz hozzá zöldbabot, kukoricát, borsót: akármit, amit épp találsz a kamrapolcon.
Majonézes krumplisaláta zöldségekkel
Hozzávalók
- 50 dkg krumpli
- 25 dkg zöldbab
- 10 dkg majonéz
- 2 szál újhagyma
- 1 kaliforniai paprika
- 1 lila hagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 1 citrom leve
- só
- bors
Elkészítés:
A krumplit héjában főzd meg nagyjából fél óra alatt. Ha kész, hagyd kihűlni, majd hámozd meg, és szeleteld fel.
A zöldbabot tíz perc alatt főzd roppanósra. Ha kész, szűrd le.
A paprikát és a hagymákat szeleteld fel.
Egy tálba tedd bele a kihűlt, megpucolt krumplit, a kifőtt zöldbabot és a kétféle hagymát. Sózd, borsozd, keverd össze a majonézzel és a citrom kifacsart levével. A végén szórd meg aprított petrezselyemmel, és tartsd néhány órát a hűtőben, hogy az ízei összeérjenek.
Krumplisalátát más módon is készíthetsz: mustárral és szalonnával isteni és laktató.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept