Majonézes krumplisaláta zöldségekkel: jól behűtve igazán finom

Zöldségekkel megpakolva is nagyon finom lesz a majonézes krumplisaláta.

zoldseges krumplisalata
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A majonézes krumplisaláta zöldségekkel és hagymával egybeforgatva isteni finom előétel vagy köret lehet. Tehetsz hozzá zöldbabot, kukoricát, borsót: akármit, amit épp találsz a kamrapolcon.

Majonézes krumplisaláta zöldségekkel

Hozzávalók

  • 50 dkg krumpli
  • 25 dkg zöldbab
  • 10 dkg majonéz
  • 2 szál újhagyma
  • 1 kaliforniai paprika
  • 1 lila hagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 citrom leve
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit héjában főzd meg nagyjából fél óra alatt. Ha kész, hagyd kihűlni, majd hámozd meg, és szeleteld fel.

A zöldbabot tíz perc alatt főzd roppanósra. Ha kész, szűrd le.

A paprikát és a hagymákat szeleteld fel.

Egy tálba tedd bele a kihűlt, megpucolt krumplit, a kifőtt zöldbabot és a kétféle hagymát. Sózd, borsozd, keverd össze a majonézzel és a citrom kifacsart levével. A végén szórd meg aprított petrezselyemmel, és tartsd néhány órát a hűtőben, hogy az ízei összeérjenek.

Krumplisalátát más módon is készíthetsz: mustárral és szalonnával isteni és laktató.

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük