Zöldbabbal töltött csirkemell pármai sonkába tekerve, sajttal a tetején
Tálald ezen a hétvégén a sült csirkemellet extrákkal! A zöldbabtól, a sonkától és a sajttól is sokkal finomabb lesz!

zoldbabbal-toltott-csirkemell
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az egészséges zöldbabból ne csak levest és főzeléket készíts, hisz sokrétűen felhasználhatod! Ha eddig még nem gondoltál arra, hogy megtöltsd vele a csirkemellet, itt az ideje! Különösen fűszerezni sem kell, hisz a sonkának köszönhetően garantáltan ízletes lesz, és nem szárad ki a hús a sütőben. A zöldbab jól mutat a felszeletelt húsban. 

Zöldbabbal töltött csirkemell

Hozzávalók 4 személyre:

  • 20 dkg zöldbab
  • 4 db csirkemell
  • 10 dkg sajt
  • 8 szelet pármai sonka
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A zöldbab végeit csípd le, majd rakd enyhén sós, lobogó vízbe, és pár perc alatt főzd roppanósra. Szűrd le, és csepegtesd le. A csirkemellet mosd meg, törölgesd le róla a nedvességet, és sózd, borsozd ízlés szerint. Szúrd fel egy éles késsel, óvatosan töltsd bele a zöldbabot, majd tekerd körbe sonkával.

Rendezd a csirkemelleket zsiradékkal kikent tepsibe, mindegyik tetejére reszelj sajtot, önts alájuk vizet, és fóliázd le. Told forró sütőbe, és 190 fokon süsd körülbelül 35-40 percig. Amikor a hús puha, könnyen belemegy egy hegyes kés, vedd le a húsról a fóliát, és pirítsd meg 10-15 perc alatt. Tálaláskor petrezselyemmel is megszórhatod. 
Meg kell kóstolnod a csirkemellet citromos, petrezselymes bundában sütve is! 

Ezt is szeretjük