Hűsítő zöldbableves joghurttal: a klasszikus fogás nyári változatban is mennyei
A hűsítő és savanykás joghurtos zöldbablevest zöld és sárga hüvelyű babból egyaránt készítheted.

joghurtos zoldbableves
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A joghurtos zöldbableves a hagyományos, mindenki által szeretett fogás újragondolt változata. Készülhet zöld vagy sárga hüvelyű babból, frissből és mirelitből is. Mivel rántás nélkül készül, igazán könnyű, hűsítő, és akár hidegen is nagyon finom.

Joghurtos zöldbableves

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg zöldbab
  • 25 dkg görög joghurt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 l alaplé
  • 1 hagyma
  • 1 kávéskanál citromlé
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A bab végeit csípd le, szeld őket két-három darabba, és mosd meg. Az apróra vágott hagymát olívaolajon futtasd meg, majd add hozzá a zúzott fokhagymagerezdet is. Dobd rá a felszeletelt zöldbabot, forgasd össze, majd öntsd fel az alaplével. Szórd meg sóval és borssal, és forrás után kis lángon nagyjából húsz perc alatt főzd a zöldbabot puhára. A végén keverd hozzá a joghurtot és néhány csepp citromlevet, és forrald össze. Tálalhatod melegen is, de behűtve is nagyon finom.

A bazsalikomos paradicsomleves is könnyű bevezetője lehet egy nyári ebédnek.

Ezt is szeretjük