Krumplival és zöldbabbal sütött sertéscomb: egy tepsiben készülnek

Süsd együtt a fűszeres sertéscombot a köretként szolgáló krumplival és zöldbabbal!

krumplis zoldbabos sertescomb
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Érdemes a sertéscombot együtt sütni a körettel, például krumplival és zöldbabbal. Így a zöldségek átveszik a hús szaftjának ízét, és kevesebb edényt kell felhasználnod hozzá, ezzel pedig időt és energiát is spórolsz.

Sertéscomb krumplival és zöldbabbal

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg sertéscomb
  • 50 dkg krumpli
  • 25 dkg zöldbab
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 hagyma
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A szalonnát kockázd fel, és olvaszd ki a zsírját. Ha kész, a pörcöket szedd ki, és tedd félre.

Közben a húst és a hagymát is vágd kockákra. A kiolvasztott zsíron párold üvegesre a hagymát, majd dobd rá a húst. Sózd, borsozd, és kevergetve piríts rá negyedóra alatt kérget. Amikor már nem fehér, húzd le a tűzről, és keverd el pirospaprikával.

A krumplit hámozd meg és cikkezd fel. A zöldbabbal együtt egyengesd el egy tepsiben. Szórd meg sóval és borssal, majd keverd el a hússal. Locsold meg jól a zsíros szafttal, forgasd össze, és alufóliával letakarva told 180 fokos sütőbe. Egy óra elteltével vedd le a fóliát a tetejéről. A sütőt tekerd fel 210 fokra, és így pirítsd meg a húst és a zöldségeket. A végén keverd bele a kisült szalonnapörcöket is.

Tálald ecetes uborkasalátával.

A szaftos brassói aprópecsenye is sertéscombból és krumpliból készül.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük