
Sütőben sült zöldbab baconbe tekerve: ropogós, isteni köret sültek mellé
Gondolnád, hogy egészen új értelmet nyerhet a zöldbab, ha baconbe tekered, és így pirítod meg a sütőben?


Ha már unalmas a megszokott krumpli- és rizsköret, próbálj ki valami egészen újat! A ropogós baconszeletekkel körbetekert zöldbab elkészítése gyerekjáték, és ha egyszer kipróbálod, egészen biztos, hogy sokszor fogod kínálni a szaftos sültek mellé.
Baconbe tekert zöldbab
Hozzávalók
- 50 dkg zöldbab
- 8 szelet bacon
- 1 dl olívaolaj
- só
- frissen őrölt tarkabors
Elkészítés:
A zöldbabok végeit vágd le, tedd lobogó, sós vízbe, főzd öt percig, majd szűrd le. A sütőt melegítsd elő 220 fokra.
Egy tepsit kenj ki egy kevés olívaolajjal. A zöldbabokat oszd nyolc részre, mindegyik csokrot tekerd körbe egy szelet baconnel, és fektesd egymás mellé a tepsibe. Sózd, szórd meg frissen őrölt tarkaborssal, és locsold meg olívaolajjal. Told a sütőbe, majd 10-15 perc alatt süsd ropogósra a bacont és a babokat.
Omlós sült csirkemellhez nagyon finom köret.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció