A legfinomabb rántott gomba receptje: így marad rajta sütés közben a panír
A rántott gomba tökéletes hétvégi ebéd, amely akár köretként is működhet.

rantott gomba
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A tökéletes rántott gomba elkészítése csak látszólag egyszerű, valójában ugyanis nem is olyan könnyű elérni, hogy a panír szépen bevonja, és rajta is maradjon sütés közben. Ha azonban jól sikerül, olyan finom ebédet tehetsz az asztalra, amelyet mindenki sokáig emleget majd.

Tökéletes rántott gomba

Hozzávalók 4 személyre

  • 60 dkg gomba
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • 10 dkg liszt
  • 3 tojás
  • bors
  • 0.5 l olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

Első lépésben alaposan tisztítsd meg a gombát. A szárát vájd ki, és tedd félre, azt másfajta ételekhez használhatod majd fel. A gombafejeket folyóvíz alatt alaposan mosd meg, hogy eltávolítsd róluk a látható szennyeződéseket, ezután tedd őket egy hideg vízzel teli tálba. Forgasd át, majd szedd ki, csepegtesd le őket, ezután tedd át egy másik tálba. Legalább kétszer ismételd meg a folyamatot, hogy minden piszok lejöjjön róluk.

A panírozáshoz a lisztet, a felvert tojást és a zsemlemorzsát mérd ki egy-egy fedeles dobozba. A gombafejeket sózd, borsozd, ezután néhányat tegyél bele a lisztes dobozba. Zárd le a fedelét, rázd jól össze, hogy az egészet bevonja a liszt, majd ugyanezt ismételd meg a tojásos és a zsemlemorzsás résszel is. Ha az összes darabot szépen bevonta a panír, egy magasabb falú serpenyőben hevíts bő olajat, és gyorsan, egyenként négy-öt perc alatt süsd a gombákat aranyszínűre és ropogósra.

A gomba szárából selymes, tejszínes tésztát készíthetsz, ami ráadásul pillanatok alatt az asztalon van.

Ezt is szeretjük