Krémes gombás tészta Alfredo módra: sok fűszer kerül a tejszínes mártásba
Az Alfredo-mártás könnyen elkészíthető, és számtalan módon variálható. Tésztára öntve, gombával feldobva is nagyon finom.

- Így mutat ugyanaz a bőrhatású nadrág különböző stílusú szettekben: elképesztő, mennyi lehetőség rejlik benne »
- 4 nőies stílusvariáció a hullámos frizurára, ami most nagyon divatos: így készítheted el a csodás loknikat »
- Palvin Barbival az élen ők azok, akik sokak öltözködését inspirálják: 8 gyönyörű nő, aki fiatalon lett népszerű stílusikon »

- Végleg törlődhet a Gmail-fiókod összes levele, ha ezt csinálod: több milliárd ember érintett
- Melyik magyar város látnivalója Gázi Kászim pasa dzsámija? 8 kérdés az ország neves helyeiről
- 3 európai ország, ahova kevés magyar utazik, pedig érdemes lenne: igazi gyöngyszemek
- Jelentős szigorítás várhat az autósokra: sokan elveszíthetik miatta a jogosítványukat
- Fontos változás jön a magyarországi utakon: komoly büntetést kaphat, aki nem tud róla
A tejszínes tésztaszószok szerelmesei mindenképpen próbálják ki a krémes Alfredo-mártást, amely nagyon hamar elkészíthető, és bárki ízlése szerint variálhatja. Ebbe a változatba gomba és sok szárított zöldfűszer is kerül. Legfinomabb akkor lesz, ha parmezán sajtot használsz hozzá.
Gombás Alfredo-tészta
Hozzávalók
- 50 dkg gomba
- 30 dkg szélesmetélt
- 15 dkg parmezán
- 5 dkg vaj
- 4 dl habtejszín
- 1 kávéskanál bazsalikom
- 1 kávéskanál oregánó
- 1 kávéskanál szárított petrezselyem
- 1 evőkanál olaj
- bors
- só
Elkészítés:
A tésztát lobogva forró, sós vízben főzd ki a csomagoláson jelzett ideig. Ha kész, szűrd le, és a főzővizéből tegyél egy keveset félre.
A gombát alaposan mosd meg és szeleteld fel. A vajat egy lábosban olvaszd fel, adj hozzá egy evőkanál olajat, dobd rá a gombaszeleteket, szórd meg sóval, borssal, bazsalikommal, oregánóval és petrezselyemmel, és lefedve kezdd el párolni. Időnként keverd meg. Amikor már puha, és a leve nagy részét is elfőtte, öntsd fel a tejszínnel, add hozzá a reszelt parmezánt, és kevergetve forrald addig, amíg a sajt elolvad. Ha túl sűrűnek találod, a tészta főzővizével hígítsd. Vegyítsd el a kifőtt tésztával, és azonnal tálalhatod.
A gomba gyakorlatilag bármilyen ételt feldob - még fűszeres sós csigák töltelékeként is remekül működik.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept