Krémes gombás tészta Alfredo módra: sok fűszer kerül a tejszínes mártásba

Az Alfredo-mártás könnyen elkészíthető, és számtalan módon variálható. Tésztára öntve, gombával feldobva is nagyon finom.

alfredo teszta
beauty and style
Top olvasott cikkek

A tejszínes tésztaszószok szerelmesei mindenképpen próbálják ki a krémes Alfredo-mártást, amely nagyon hamar elkészíthető, és bárki ízlése szerint variálhatja. Ebbe a változatba gomba és sok szárított zöldfűszer is kerül. Legfinomabb akkor lesz, ha parmezán sajtot használsz hozzá.

Gombás Alfredo-tészta

Hozzávalók

  • 50 dkg gomba
  • 30 dkg szélesmetélt
  • 15 dkg parmezán
  • 5 dkg vaj
  • 4 dl habtejszín
  • 1 kávéskanál bazsalikom
  • 1 kávéskanál oregánó
  • 1 kávéskanál szárított petrezselyem
  • 1 evőkanál olaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát lobogva forró, sós vízben főzd ki a csomagoláson jelzett ideig. Ha kész, szűrd le, és a főzővizéből tegyél egy keveset félre.

A gombát alaposan mosd meg és szeleteld fel. A vajat egy lábosban olvaszd fel, adj hozzá egy evőkanál olajat, dobd rá a gombaszeleteket, szórd meg sóval, borssal, bazsalikommal, oregánóval és petrezselyemmel, és lefedve kezdd el párolni. Időnként keverd meg. Amikor már puha, és a leve nagy részét is elfőtte, öntsd fel a tejszínnel, add hozzá a reszelt parmezánt, és kevergetve forrald addig, amíg a sajt elolvad. Ha túl sűrűnek találod, a tészta főzővizével hígítsd. Vegyítsd el a kifőtt tésztával, és azonnal tálalhatod.
 

A gomba gyakorlatilag bármilyen ételt feldob - még fűszeres sós csigák töltelékeként is remekül működik.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük