Így készül a mennyei sarkadi pecsenye: a karajszeletek mellett füstölt kolbász is sül

A kolbásszal, gombával és sajttal sütött sarkadi pecsenye másnap talán még finomabb is, mint frissen sütve.

Sarkadi pecsenye
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A laktató, magyaros fogások szerelmesei imádni fogják a sarkadi pecsenyét, amelynek ízvilágát a füstölt kolbász és a sok reszelt sajt adja meg. Sűrű, krémes besamel szósz fogja össze a nem mindennapi vacsorát. Ha jobban szereted a sertéstarját, abból is bátran készítheted.

Sajtos sarkadi pecsenye

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg sertéskaraj
  • 40 dkg gomba
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 10 dkg füstölt kolbász
  • 5 dkg vaj
  • 4 evőkanál olaj
  • 3 dl tej
  • 3 csemegeuborka
  • 1 evőkanál liszt
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A húst tisztítsd meg a hártyáitól, és vágd négy-hat szeletre. A szeleteket klopfold ki, szórd meg mindkét oldalukat sóval és borssal, és tedd őket félre. A gombát, az uborkát és a kolbászt szeleteld fel.

Egy serpenyőben olvaszd össze a vaj felét két evőkanál olajjal, és oldalanként két-három perc alatt süsd elő benne a hússzeleteket. A megpirított húst sorakoztasd fel egy tepsiben, a szaftját öntsd alá. A serpenyőben olvaszd össze a vaj és az olaj másik felét, pirítsd meg rajta a gombát, majd add hozzá a kolbászt, és pirítsd össze egy perc alatt. Szórd meg liszttel, pirítsd kicsit meg, és ízesítsd sóval, borssal. Add hozzá az uborkát, és több adagban öntsd fel két deci tejjel. Szórd meg aprított petrezselyemmel, és kevergesd, amíg besűrűsödik. Az így kapott zöldséges szószt oszd el a hússzeleteken. Ha túl kicsi a tepsid, a szósz tetejére pakolhatod a hússzeletek másik felét. Szórd meg a tetejét reszelt sajttal, öntsd alá a kimaradt egy deci tejet. Alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe fél órára. A végén vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a sajt rápiruljon.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Kép: vitpho / Getty Images

Ezt is szeretjük