Füstös székelykáposzta bográcsban készítve: napok múlva még finomabb lesz
A bográcsban főtt székelykáposzta sok füstölt kolbásszal lesz igazán finom.
Összesen 22 találat.
A bográcsban főtt székelykáposzta sok füstölt kolbásszal lesz igazán finom.
A kolbásszal, gombával és sajttal sütött sarkadi pecsenye másnap talán még finomabb is, mint frissen sütve.
Kolbásszal együtt sütve fejedelmi ebéd lesz a tepsis krumpli.
Ha kolbásszal készíted a rakott kelt, mindenki kétszer fog szedni belőle.
Ennek a sűrű lencselevesnek a füstös ízéről kolbász gondoskodik.
A nyári bableves finom, laktató, és sok zöldséggel fő együtt.
A zöldséges, kolbászos rizs laktató, és alig van vele munka.
A bakonyi leves füstölt szalonnás alappal, sertéscombból, gombából és jó sok tejföllel készül.
A kiadós csirkés-kolbászos tészta akkor is tökéletes választás, ha maradt egy kevés sült húsod, amit nem szeretnél kidobni.
A kaszás levesbe a húsvétról megmaradt füstölt sonkát és a félretett levét is bátran belefőzheted.
A szaftos, kolbászos tepsis krumpli friss kenyérrel és savanyúsággal önálló fogásként is megállja a helyét.
A franciák babos egytálétele, a cassoulet hasonlít a sóletre, de disznóhúst is nyugodtan lehet hozzá használni.
A sűrű szlovén bableves, vagyis a jota kolbásszal, krumplival és savanyú káposztával együtt fő.
A hagyományos rakott krumpli hagymával és sajttal készítve talán még finomabb.
A bakonyi betyárgulyás különlegessége a szalonnás alap, a belefőzött gomba és a gazdag fűszerezés.
A szlovák savanyú káposztaleves füstölt hús levében fő, és elképesztően finom.
A gombával és káposztával megrakott savanyú káposzta kiadós, és tele van C-vitaminnal is.
A kiadós hajdúkáposzta sok kolbásszal és friss kenyérrel tálalva az igazi.
A spanyol zöldséges rizs, vagyis a paella füstölt kolbásszal készítve felejthetetlenül finom egytálétel.
Úgy az igazi a rakott krumpli, ha sok-sok kolbásszal, tojással és tejföllel készül.
A kolbászos-paradicsomos tészta kiadós fogás, és mivel egyetlen edényben fő az egész étel, utána is alig van vele munka.
A spanyol zöldséges rizst a csirkehús és a füstölt kolbász mellett egy csipetnyi sáfrány teszi különlegessé.