Kiadós szlovén bableves krumplival és savanyú káposztával: így készül a híres jota
A sűrű szlovén bableves, vagyis a jota kolbásszal, krumplival és savanyú káposztával együtt fő.

szloven bableves
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A szlovén bableves, vagyis a jota igazi kiadós fogás, ami után másodikra már nem is lesz szükség. A bab, a kolbász, a krumpli és a savanyú káposzta mennyei egyveleget alkotnak együtt. Tálald ropogós, friss kenyérrel.

Szlovén bableves (jota)

Hozzávalók 4 személyre

  • 40 dkg savanyú káposzta
  • 20 dkg füstölt kolbász
  • 4 közepes krumpli
  • 4 babérlevél
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 hagyma
  • 1 doboz vörösbabkonzerv
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A hozzávalókat készítsd elő. A krumplit hámozd meg, és vágd kockákra, a hagymát és a fokhagymát aprítsd fel. A kolbászt tíz percre áztasd hideg vízbe, majd húzd le a héját, és vágd karikákra. A káposztát csepegtesd le, ha túl savanyúnak érzed, mosd át.

A hagymát olajon párold üvegesre, majd add hozzá a fokhagymát is, és így pirítsd egy-két percig. Ezután húzd le a tűzről. Keverd a hagymás alaphoz a pirospaprikát, az őrölt köményt és a borsot, majd forgasd bele a krumplit is. A babkonzervet levével együtt öntsd a krumplihoz. Add hozzá a káposztát is, öntsd fel vízzel, sózd meg, tedd bele a babérleveleket, és forrástól számítva fél óra alatt kis lángon főzd össze az egészet. Félidőben jöhet bele a kolbász is. A sózással vigyázz, folyamatosan kóstolgasd, mert a kolbász is sós. A végén szórd meg aprított petrezselyemmel. Tálald friss kenyérrel.

A tartalmas levesek szerelmeseinek a sűrű, amerikai kukoricaleves is ízleni fog.

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük