Kolbászkarikákkal sült ropogós tepsis krumpli: átjárja a darabokat a kisült szaft

Kolbásszal együtt sütve fejedelmi ebéd lesz a tepsis krumpli.

Kolbászos tepsis krumpli
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A kolbásszal sült tepsis krumpli teljes értékű, kiadós fogás. A krumplit érdemes héjában előfőzni, utána pedig hagyni, hogy a sütőben, a fűszeres szaftban piruljon ropogósra. A hagymát ne sajnáld belőle, ahogy a tetejére szórt, ropogósra pirított reszelt sajttal se spórolj.

Tepsis krumpli kolbásszal

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg krumpli
  • 80 dkg füstölt kolbász
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 4 hagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál majoránna
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A krumplikat mérettől függően 20-30 perc alatt főzd héjukban félpuhára. Hűtsd ki, hámozd meg és karikázd fel őket. A hagymát pucold meg, és vágd negyedekbe, a kolbászról húzd le a héját, és karikázd fel. A krumplit oszd el egy tepsiben. Szórd meg majoránnával, pirospaprikával, sóval és borssal, forgasd össze az olajjal, a hagymával és a kolbásszal. A tetején oszd el a reszelt sajtot, és alufóliával letakarva told 180 fokos sütőbe egy órára. A végén vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a sajt rápirulhasson.

Serpenyős sült krumpli hagymával: ízletes köret kevés munkával

A serpenyőben sült krumpli kívül ropogósra pirul, a belseje pedig krémesre puhul: a tökéletes köret hagymával megbolondítva.

Elolvasom

Kép: ikoo636 / Getty Images

Ezt is szeretjük