Zöldséges rizs spanyol módra: hús, kolbász és színes zöldségek kerülnek bele

A spanyol zöldséges rizst a csirkehús és a füstölt kolbász mellett egy csipetnyi sáfrány teszi különlegessé.

Spanyol zöldséges rizs
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha szereted az egyedényes fogásokat, a spanyol zöldséges rizst neked találták ki. A szép, sárga színről a sáfrány gondoskodik, az étel karakterét pedig füstölt kolbász adja meg. Akár maradék leveshúsból is készítheted. Ízesítsd sokféle színes zöldséggel.

Spanyol zöldséges rizs

Hozzávalók 4 személyre

  • 25 dkg csirkemellfilé
  • 20 dkg rizs
  • 15 dkg füstölt kolbász
  • 10 dkg zöldborsó
  • 4 dl alaplé
  • 2 kaliforniai paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 póréhagyma
  • 1 csipet sáfrány
  • bors
  • olívaolaj
  • mazsola (elhagyható)
Recept idők

Elkészítés:

A csirkehúst kockázd fel, szórd meg sóval és borssal, locsold meg kevés olívaolajjal, és tedd félre. A póréhagymát karikázd fel, és olajon fonnyaszd meg. Közben a paprikát és a paradicsomot is kockázd fel. A sáfrányt áztasd két evőkanál meleg vízbe. A kolbászt hideg vízbe áztasd, hogy könnyebben lejöjjön a héja. Ha a póréhagyma megpuhult, add hozzá a csirkehúst, pirítsd fehéredésig, majd dobd rá a felkockázott paprikát, paradicsomot és a rizst. Keverd el a sáfrányos vízzel, öntsd fel alaplével, és kis lángon kezdd el főzni. Közben a kolbászról húzd le a héját, karikázd fel, és add a rizshez. Húsz perc múlva add hozzá a zöldborsót, és ha szereted, egy kevés mazsolát, és főzd csendesen további tíz percig, amíg minden hozzávaló megpuhul.

Villámgyors tejszínes-cukkinis tészta – Sáfrány teszi különlegessé

Egy kis turpissággal még a legegyszerűbb tésztás ételből is különleges fogás készülhet.

Elolvasom
Ezt is szeretjük