Zöldséges rizs spanyol módra: hús, kolbász és színes zöldségek kerülnek bele

A spanyol zöldséges rizst a csirkehús és a füstölt kolbász mellett egy csipetnyi sáfrány teszi különlegessé.

spanyol rizs
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha szereted az egyedényes fogásokat, a spanyol zöldséges rizst neked találták ki. A szép, sárga színről a sáfrány gondoskodik, az étel karakterét pedig füstölt kolbász adja meg. Akár maradék leveshúsból is készítheted. Ízesítsd sokféle színes zöldséggel.

Spanyol zöldséges rizs

Hozzávalók 4 személyre

  • 25 dkg csirkemellfilé
  • 20 dkg rizs
  • 15 dkg füstölt kolbász
  • 10 dkg zöldborsó
  • 4 dl alaplé
  • 2 kaliforniai paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 póréhagyma
  • 1 csipet sáfrány
  • bors
  • olívaolaj
  • mazsola (elhagyható)
Recept idők

Elkészítés:

A csirkehúst kockázd fel, szórd meg sóval és borssal, locsold meg kevés olívaolajjal, és tedd félre. A póréhagymát karikázd fel, és olajon fonnyaszd meg. Közben a paprikát és a paradicsomot is kockázd fel. A sáfrányt áztasd két evőkanál meleg vízbe. A kolbászt hideg vízbe áztasd, hogy könnyebben lejöjjön a héja. Ha a póréhagyma megpuhult, add hozzá a csirkehúst, pirítsd fehéredésig, majd dobd rá a felkockázott paprikát, paradicsomot és a rizst. Keverd el a sáfrányos vízzel, öntsd fel alaplével, és kis lángon kezdd el főzni. Közben a kolbászról húzd le a héját, karikázd fel, és add a rizshez. Húsz perc múlva add hozzá a zöldborsót, és ha szereted, egy kevés mazsolát, és főzd csendesen további tíz percig, amíg minden hozzávaló megpuhul.

Egy csipetnyi sáfrány akár egy villámgyors tésztát is különlegessé tesz.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük