Zöldséges rizs spanyol módra: hús, kolbász és színes zöldségek kerülnek bele
A spanyol zöldséges rizst a csirkehús és a füstölt kolbász mellett egy csipetnyi sáfrány teszi különlegessé.

- A nappali és az esti arcápolási rutin nagyon más: nem mindegy, hogy mikor mit kensz az arcodra »
- 40 felett így a legnőiesebb a cicaszem: fiatalosabbnak tűnik az arc, ha másképp húzod meg a vonalat »
- 3 extra nőies, letisztult darab, amit sokoldalúan variálhatsz a szezonban: a francia stílus kedvelői így viselik »

- Szabó Zsófi überszexi bőrruhában: a Glamour-gála legdögösebb sztárja volt
- Ki ajánlhatja fel először a tegeződést? 10 kérdés, amire mindenkinek illik tudni a választ
- Lilu is megszólalt a Glamour-gála botrányos celeb résztvevőiről: meglepő, mit írt róluk
- Mi Argentína fővárosa? 8 kérdés a világ földrajzából, ami sokakat megizzaszt
- Villámgyors KRESZ-teszt: megelőzhetsz egy balra kanyarodó gépkocsit, ha ezt a táblát látod?
Ha szereted az egyedényes fogásokat, a spanyol zöldséges rizst neked találták ki. A szép, sárga színről a sáfrány gondoskodik, az étel karakterét pedig füstölt kolbász adja meg. Akár maradék leveshúsból is készítheted. Ízesítsd sokféle színes zöldséggel.
Spanyol zöldséges rizs
Hozzávalók 4 személyre
- 25 dkg csirkemellfilé
- 20 dkg rizs
- 15 dkg füstölt kolbász
- 10 dkg zöldborsó
- 4 dl alaplé
- 2 kaliforniai paprika
- 1 paradicsom
- 1 póréhagyma
- 1 csipet sáfrány
- só
- bors
- olívaolaj
- mazsola (elhagyható)
Elkészítés:
A csirkehúst kockázd fel, szórd meg sóval és borssal, locsold meg kevés olívaolajjal, és tedd félre. A póréhagymát karikázd fel, és olajon fonnyaszd meg. Közben a paprikát és a paradicsomot is kockázd fel. A sáfrányt áztasd két evőkanál meleg vízbe. A kolbászt hideg vízbe áztasd, hogy könnyebben lejöjjön a héja. Ha a póréhagyma megpuhult, add hozzá a csirkehúst, pirítsd fehéredésig, majd dobd rá a felkockázott paprikát, paradicsomot és a rizst. Keverd el a sáfrányos vízzel, öntsd fel alaplével, és kis lángon kezdd el főzni. Közben a kolbászról húzd le a héját, karikázd fel, és add a rizshez. Húsz perc múlva add hozzá a zöldborsót, és ha szereted, egy kevés mazsolát, és főzd csendesen további tíz percig, amíg minden hozzávaló megpuhul.
Egy csipetnyi sáfrány akár egy villámgyors tésztát is különlegessé tesz.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept