
Szaftos tepsis krumpli kolbásszal sütve: egyszerű és nagyon finom fogás
A szaftos, kolbászos tepsis krumpli friss kenyérrel és savanyúsággal önálló fogásként is megállja a helyét.


A kolbászos tepsis krumpli valójában leginkább egy jóféle paprikás krumplira emlékezteti az embert, csak most lábos helyett a sütőben érnek össze az ízek. A tepsis krumpli az egyik legzseniálisabb ételünk: egyszerű, olcsó, és nincs olyan, aki ne lenne odáig érte.
Kolbászos tepsis krumpli
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg krumpli
- 10 dkg füstölt szalonna
- 4 gerezd fokhagyma
- 4 babérlevél
- 2 hagyma
- 1 szál füstölt kolbász
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 1 evőkanál zsír
- 1 teáskanál cayenne-bors
- só
- bors
Elkészítés:
A hagymát karikázd fel, a krumplit pedig vágd kockákra. A kolbászt áztasd hideg vízbe, hogy könnyebben lejöjjön a héja. Egy tepsit kenj ki zsírral. Fektesd rá a hagymát, majd arra a krumplit. Dobd mellé a felkockázott szalonnát, az egészben hagyott fokhagymagerezdeket, a babérlevelet és a felkarikázott kolbászt, amelynek előbb lehúztad a héját.
Jöhet mellé egy-egy felszeletelt paprika és paradicsom is. Szórd meg sóval, hagyományos és Cayenne-borssal is, majd forgasd össze az egészet. Takard le alufóliával, és told 180 fokos sütőbe nagyjából 45 perce, amíg a krumpli megpuhul a szalonnás, kolbászos szaftban.
Az egyszerű, házias ételek szerelmeseinek a sok-sok lila hagymával összesült parasztburgonya is ízleni fog.
- egytálétel
- paprikás krumpli
- tepsis krumpli
- füstölt szalonna
- füstölt kolbász
- kolbászos tepsis krumpli
- Recept

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept