Pirosra sült tepsis krumpli zöldfűszerekkel: a legfinomabb köret húsok mellé
A zöldfűszerekkel sült, ropogós tepsis krumplinál nem is kell finomabb köret.

tepsis krumpli
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Talán nincs is finomabb köret a húsok mellé, mint a tepsis krumpli: kicsit hasonlít a hasábburgonyához, de mivel sütőben készül, nem szívja magát tele olajjal, és sokkal változatosabban fűszerezhető. Legjobb sárga krumpliból készíteni, mert akkor még meghámozni sem kell. Római tálban készítve a legfinomabb, de ha nincs ilyened, bármilyen tepsi megteszi.

Tepsis krumpli

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg sárga héjú krumpli
  • 2 teáskanál füstölt paprika
  • 1 evőkanál kakukkfű
  • 1 evőkanál rozmaring
  • frissen őrölt tarka bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 200 fokra. A krumplikat alaposan mosd meg, vágd hasábokra vagy kockákra, és egyengesd el egy tepsiben. Szórd meg rozmaringgal, kakukkfűvel, füstölt paprikával, sóval és tarka borssal, majd locsold meg kevés olívaolajjal, és keverd össze, hogy a fűszerek egyenletesen befedjék a darabokat. Takard le alufóliával, és told a sütőbe egy órára. Amikor már puha, amit legkönnyebben úgy tudsz ellenőrizni, ha beleszúrsz egy villát, vedd le a fóliát a tetejéről, és hagyd, hogy negyedóra alatt szép kéreg piruljon a külsejére.
 

Ha kicsit különlegesebb, de egészséges köretet készítenél, a gyömbérrel és lime-mal sült répa igazán jó választás.

Ezt is szeretjük