Ropogósra sült tepsis krumpli hagymával és baconnel: fenséges köret kevés munkával
A tepsis krumpli újragondolva, felturbózva fenséges, és nem tocsog az olajban.
Sokszor a legegyszerűbb ételek a legjobbak. A különféle módon készített sült krumplik pont ilyenek. A hagymás-baconös tepsis változatot vétek lenne kihagyni. Mindenképpen vékonyabb héjú és magasabb keményítőtartalmú krumplit válassz. Bevált trükk az is, hogy sütés előtt tedd vízbe legalább 5-10 percre a krumplikat, így kiázik belőlük a keményítő egy része, és jobb lesz az állaguk.
Hagymás-baconös tepsis krumpli
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg közepes krumpli
- 5 dkg bacon
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 0.5 dl olívaolaj
- só
Elkészítés:
A krumplit alaposan mosd meg, héjastul vágd nagyjából egyforma vastag karikákra, és rendezd tepsibe. A vöröshagymát és a bacont aprítsd fel. Az olívaolajat keverd össze sóval és zúzott fokhagymával, majd locsold meg vele a krumplikat. A tepsit tedd a forró sütőbe, és 190 fokon süsd 20-25 percig. Amikor kezd puhulni, szórd meg a baconnel és a hagymával. Néha forgasd át, hogy a krumplidarabok mindenhol egyenlően piruljanak. Süsd addig, amíg a krumpli megpirul.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
A krumpli tejszínnel leöntve is fenséges. A végeredmény krémes és selymes.
Képek forrása: Getty Images Hungary
Még több recept