Szaftos hajdúkáposzta sok-sok kolbásszal: másnap még finomabb lesz
A kiadós hajdúkáposzta sok kolbásszal és friss kenyérrel tálalva az igazi.
Régebbi szakácskönyvek egyszerűen káposztafőzeléknek írják a hajdúkáposztát, és joggal, az elkészítése ugyanis szinte semmiben nem tér el egy bármilyen házias főzelékétől. Remek ízt ad neki a belekarikázott füstölt kolbász.
Hajdúkáposzta kolbásszal
Hozzávalók 4 személyre
- 60 dkg savanyú káposzta
- 20 dkg füstölt kolbász
- 10 dkg füstölt szalonna
- 3 dl tejföl
- 2 evőkanál liszt
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 hagyma
- só
- bors
Elkészítés:
A szalonnát kockázd fel, és olvaszd ki a zsírját. Ha kész, a pörcöket szedd ki, és a visszamaradt zsíron fonnyaszd üvegesre az apróra vágott hagymát. Közben a savanyú káposztát csepegtesd le, és ha nagyon erős az íze, mosd át. Amikor a hagyma már puha, húzd le a tűzről, keverd el a pirospaprikával és a savanyú káposztával, öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi, sózd, borsozd, és tedd vissza főzni. A kolbász héját húzd le, karikázd fel, és add a káposztához. Kis lángon főzd össze egy óra alatt. Az utolsó tíz percben a tejfölt keverd el a liszttel, adj hozzá egy keveset a főzőléhez is, és kézi habverővel kevergetve csorgasd a káposztához, hogy besűrűsödjön. Végül keverd bele vissza a kiszedett szalonnapörcöket. Azonnal is tálalhatod, de ha egy napig pihen a hűtőben, még jobban összeérnek az ízei.
Kiadós darált húsos egytálételt is készíthetsz káposztából.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept