Serpenyős krumpli kolbásszal és füstölt szalonnával: ezután senki nem marad éhes
A kolbásszal sült serpenyős krumpli reggelire vagy vacsorára is tökéletes választás.
Aki szereti a laktató, füstös ételeket, imádni fogja ezt a serpenyőben sült szalonnás, kolbászos krumplit. Egy nagy szelet friss kenyérrel lesz igazán finom. A fogás alapját a füstölt szalonna adja meg, így lesz a lehető legfinomabb.
Serpenyős krumpli kolbásszal
Hozzávalók 2 személyre
- 10 dkg füstölt szalonna
- 10 dkg kolbász
- 3 krumpli
- 1 hagyma
- só
- bors
Elkészítés:
A szalonnát kockázd fel, a zsírját olvaszd ki, majd szűrőlapáttal szedd ki és tedd félre. A krumplit hámozd meg, szeleteld fel, tedd a visszamaradt zsírba, és nagyjából tíz perc alatt lefedve süsd pirosra. Ekkor add hozzá a vékony cikkekre vágott hagymát és a felkarikázott kolbászt. Forgasd össze, és süsd három-négy percig. A végén tedd vissza bele a kisült szalonnakockákat.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Nagyon jól megy hozzá valamilyen házi savanyúság, például a fermentált cékla.
Kép: CrisCantón / Getty Images
Még több recept