Rakott krumpli sajttal és hagymával: így lesz igazán szaftos és ropogós
A hagyományos rakott krumpli hagymával és sajttal készítve talán még finomabb.

hagymas rakott krumpli
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ezerféle módon készíthetsz rakott krumplit: hagymával, sajttal és sok kolbásszal megrakva, olvasztott vajjal bőven lelocsolva újfajta és hihetetlenül finom. A krumplikat elég annyira megfőzni hozzá, hogy ne legyenek teljesen nyersek, de inkább maradjon a közepük még kicsit kemény, mint hogy szétfőjenek.

Rakott krumpli hagymával és sajttal

Hozzávalók 4 személyre

  • 60 dkg krumpli
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 15 dkg olvasztott vaj
  • 2 duci gerezd fokhagyma
  • 1 szál füstölt kolbász
  • 1 nagy hagyma
  • bors
  • vaj a tepsi kikenéséhez
Recept idők

Elkészítés:

A krumplikat héjukban főzd meg nagyjából fél óra alatt. Ha készen vannak, tedd őket hideg vízbe, hogy hamarabb kihűljenek. Közben a hagymát és a kolbászt pucold meg és szeleteld fel, a vajat olvaszd meg, és nyomd bele a fokhagymagerezdeket.

Egy tepsit kenj ki vékonyan vajjal. A krumplikat hámozd meg, karikázd fel, és egy rétegnyit helyezz el belőlük a tepsiben. Ossz el rajta egy kevés hagymát, enyhén sózd és borsozd meg, arra tegyél kolbászkarikákat, reszelt sajtot, önts rá olvasztott vajat, majd így folytasd a rétegzést, amíg minden el nem fogy. A tetején sajt legyen. Alufóliával letakarva told 180 fokos sütőbe egy órára. A végén vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a sajt megpirulhasson rajta.

Olaszosan, bolognai szósszal is érdemes rakott krumplit készíteni.

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük