Kiadós savanyú káposzta gombával és kolbásszal: ezután senki nem marad éhes
A gombával és káposztával megrakott savanyú káposzta kiadós, és tele van C-vitaminnal is.
A gombás, kolbászos savanyú káposzta hamar készen van, és igazán laktató. Az igazi karakterét a füstölt kolbász mellett a császárszalonnás alap adja meg. A káposztát felhasználás előtt kóstold meg, és csak akkor öblítsd le vízzel, ha túl savanyúnak találod.
Gombás, kolbászos savanyú káposzta
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg savanyú káposzta
- 50 dkg csiperke gomba
- 50 dkg füstölt kolbász
- 15 dkg császárszalonna
- 1 hagyma
- só
- frissen őrölt bors
- olaj
Elkészítés:
A gombát, a szalonnát és a hagymát aprítsd fel. A kolbász héját húzd le, és vágd karikákra. Egy lábosban kevés olajon pirítsd meg a szalonnát. A pörcöket vedd ki, és a visszamart zsiradékon párold üvegesre a hagymát. Amikor már puha, jöhet hozzá a gomba. Sózd, borsozd, és így párold tovább, amíg a levét elfővi. Ekkor add hozzá a lecsepegtetett és szükség szerint átmosott savanyú káposztát és a felkarikázott kolbászt. Tedd vissza bele a szalonnapörcöket, és lefedve, közepes lángon, időnként megkeverve párold az egészet puhára negyedóra alatt. Bár a kolbász és a szalonna önmagában is elég sós, időnként kóstold meg, és ha szükségesnek látod, sózd és borsozd utána.
A ropogós pirogot is megtöltheted káposztával.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept