Kiadós zöldséges rizs füstölt kolbásszal: paradicsomos lében főnek össze az ízek
A spanyol zöldséges rizs, vagyis a paella füstölt kolbásszal készítve felejthetetlenül finom egytálétel.

Készítsd el a zöldséges rizst füstölt kolbásszal feldobva! A fűszeres fogáshoz bármilyen színes zöldség jól megy, ez a változat most zöldborsóval, paradicsommal és olívabogyóval készül.
Zöldséges rizs kolbásszal
Hozzávalók 4 személyre
- 30 dkg rizs
- 20 dkg füstölt kolbász
- 20 dkg zöldborsó
- 10 dkg olívabogyó
- 7.5 dl alaplé
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 hagyma
- 1 nagy paradicsom
- 1 teáskanál füstölt paprika
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés:
A kolbászt áztasd hideg vízbe, majd húzd le a héját, és karikázd fel. A hagymát és a fokhagymát vágd apróra. Egy mélyebb serpenyőben hevíts olívaolajat, dobd rá a hagymát, a fokhagymát és a kolbászt, szórd meg füstölt paprikával, és öt percig pirítsd őket együtt. Közben a paradicsomot is kockázd fel, add a kolbászhoz, és pirítsd további öt percig. Add hozzá a rizst is, öntsd fel alaplével, sózd, borsozd, várd meg, amíg felforr, majd azonnal tedd a lángot takarékra, öntsd hozzá a zöldborsót és az olívabogyót, fedd le a serpenyőt, és negyedóra alatt puhítsd meg a rizst. Időnként ellenőrizd, ha a levét elfőtte, de még kemény, pótold alatta a folyadékot.
Az egyszerűen összedobható kolbászos tészta is tökéletes egy gyors vacsora gyanánt.

Ajándékozz szakácskönyvet karácsonyra!
Egy könyvvel nem csak tárgyat ajándékozol, hanem élményt is.
Mentes Anyu szakácskönyveiből készített ételek lehetőséget adnak új ízek felfedezésére és kipróbálására. Különleges étrendet követőknek, vagy kísérletezni vágyóknak a Mentes Anyu könyvcsomag tökéletes meglepetés lehet.
Ha idén valami igazán hasznosat ajándékoznál az egészség jegyében, kattints ide. MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Promóció
Még több recept