Kiadós zöldséges rizs füstölt kolbásszal: paradicsomos lében főnek össze az ízek
A spanyol zöldséges rizs, vagyis a paella füstölt kolbásszal készítve felejthetetlenül finom egytálétel.

zoldseges rizs
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Készítsd el a zöldséges rizst füstölt kolbásszal feldobva! A fűszeres fogáshoz bármilyen színes zöldség jól megy, ez a változat most zöldborsóval, paradicsommal és olívabogyóval készül.

Zöldséges rizs kolbásszal

Hozzávalók 4 személyre

  • 30 dkg rizs
  • 20 dkg füstölt kolbász
  • 20 dkg zöldborsó
  • 10 dkg olívabogyó
  • 7.5 dl alaplé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 hagyma
  • 1 nagy paradicsom
  • 1 teáskanál füstölt paprika
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A kolbászt áztasd hideg vízbe, majd húzd le a héját, és karikázd fel. A hagymát és a fokhagymát vágd apróra. Egy mélyebb serpenyőben hevíts olívaolajat, dobd rá a hagymát, a fokhagymát és a kolbászt, szórd meg füstölt paprikával, és öt percig pirítsd őket együtt. Közben a paradicsomot is kockázd fel, add a kolbászhoz, és pirítsd további öt percig. Add hozzá a rizst is, öntsd fel alaplével, sózd, borsozd, várd meg, amíg felforr, majd azonnal tedd a lángot takarékra, öntsd hozzá a zöldborsót és az olívabogyót, fedd le a serpenyőt, és negyedóra alatt puhítsd meg a rizst. Időnként ellenőrizd, ha a levét elfőtte, de még kemény, pótold alatta a folyadékot.

Az egyszerűen összedobható kolbászos tészta is tökéletes egy gyors vacsora gyanánt.

Ezt is szeretjük