Egylábasos kolbászos-paradicsomos tészta: ez után még mosogatni is alig kell
A kolbászos-paradicsomos tészta kiadós fogás, és mivel egyetlen edényben fő az egész étel, utána is alig van vele munka.

- Felélénkül a bőr és csökken a puffadás, ha így mosol arcot: ezt tedd, és ragyogni fogsz »
- 6 nőies nyári szett, amiben jól mutat a szalmatáska: ez a szezon legmutatósabb kiegészítője »
- Katalin hercegnét az egyik legszebb ruhájában örökítették meg a festményen: a híres kreáció úgy ragyog, mint a smaragd »

- Soma lányának esküvői fotója: a 29 éves Hanna különleges menyasszony volt
- Kvíz! Emlékszel az általánosban tanult versekre? 8 idézet szerzőjére kérdezünk rá
- Kvíz! Átmennél most az elsősegélyvizsgán? 8 kérdés, amire nem csak a jogsi miatt kell tudni a választ
- Gyönyörű kis tó Budapesttől egy karnyújtásnyira: homokos stranddal és jó hangulattal vár a Domonyvölgyi-víztározó
- 22 évesen vesztették életüket a magyar sziámi ikrek: kegyetlenül kihasználták, vásárban mutogatták őket
Ez a laktató, karakteres ízű kolbászos-paradicsomos tészta hamar a szívébe lopja majd magát azoknak, akik szeretik a gyorsan elkészülő, de mégis nagyon finom fogásokat. A füstölt kolbász erőteljes ízén a mascarpone lágyít egy keveset. A kolbászt érdemes felaprítás előtt hideg vízbe áztatni, így könnyen lejön majd a héja.
Kolbászos-paradicsomos tészta
Hozzávalók 4 személyre
- 30 dkg száraztészta
- 30 dkg füstölt kolbász
- 10 dkg sűrített paradicsom
- 10 dkg mascarpone
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 vöröshagyma
- 1 mokkáskanál őrölt kömény
- só
- bors
Elkészítés:
A kolbászt áztasd tíz percre hideg vízbe. Utána a héját húzd le, vágd egészen apró darabora, és egy fazékban kezdd el pirítani. Amikor már elég zsírja kisült, dobd rá az apróra vágott hagymát és fokhagymát, és kevergetve párold üvegesre. Add hozzá a tésztát, öntsd fel egy liter vízzel, sózd, borsozd, szórd meg őrölt köménnyel, és 7-8 perc alatt főzd roppanósra. Ha megfőtt, keverd bele a paradicsompürét és a mascarponét, és forrald össze a finom, szószos egytálételt.
A füstölt kolbász a hagyományos lecsóból sem maradhat ki.
Még több recept