Gazdag tepsis csirkemell nyúlós sajttal a tetején: plusz zsiradék nélkül készül
A tepsis sajtos csirkemell nemcsak a tetejére olvadt, ropogós sajtnak, hanem a rétegek között meglapuló gombaszeleteknek köszönhetően is ellenállhatatlan.

tepsis sajtos csirkemell
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ez a tepsis, sajtos csirkemell nagyon egyszerűen készül el, így egy gyors hétköznapi vacsora gyanánt is működik. Ha sütőben készíted, nemcsak munka van vele sokkal kevesebb, hanem zsiradékkal sem szívja tele magát.

Tepsis csirkemell sajttal

Hozzávalók 4 személyre

  • 80 dkg csirkemellfilé
  • 25 dkg gomba
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál rozmaring
  • 1 teáskanál őrölt színes bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet vágd vastagabb szeletekre, és sózd be. Szórd meg pirospaprikával, rozmaringgal, őrölt színes borssal, locsold meg kevés olívaolajjal, és lefedve pihentesd a hűtőben egy órát. Közben a gombát szeleteld fel, sózd, borsozd, és egy tapadásmentes serpenyőben, szükség szerint kevés olívaolaj hozzáadásával párold puhára. A pihentetési idő leteltével a hússzeleteket helyezd el egymás mellett egy tepsiben. Oszd el a tetejükön a párolt gombát, szórd meg reszelt sajttal, és alufóliával letakarva told 180 fokos sütőbe nagyjából 45 percre, amíg a hús omlósra puhul, és a sajt a tetején megolvad. Az utolsó 10-15 percben vedd le a tetejéről a fóliát, hogy a sajt ropogósra piruljon.

A csirkemell és a gomba úgy is kiválóan működik együtt, ha tejszínes szószban puhulnak.

Ezt is szeretjük