Krémes gombás-tejszínes tészta: a fűszeres szósztól olyan finom
A gombás-tejszínes tésztával alig van munka, így ideális egy gyors vacsora gyanánt is.
Ha nincs sok időd főzni, de valami finom vacsorára vágysz, készítsd el ezt a gombás-tejszínes tésztát! A szószhoz frissen őrölt borsot használj, mert összehasonlíthatatlanul finomabb, mint az előre csomagolt.
Gombás-tejszínes tészta
Hozzávalók 4 személyre
- 40 dkg szélesmetélt
- 25 dkg gomba
- 5 dkg reszelt sajt
- 2.5 dl tejszín
- 0.5 dl száraz fehérbor
- 0.5 kávéskanál szerecsendió
- só
- frissen őrölt bors
- olívaolaj
Elkészítés:
A tésztát lobogva forró, sós vízben főzd ki a csomagoláson jelzett módon. Ha kész, szűrd le, de a főzővizéből egy keveset tegyél félre, mert ha szükséges, ezzel hígíthatod majd a szószt. Amíg a tészta fő, a gombát aprítsd fel, sózd meg, és egy serpenyőben, kevés olívaolajon kezdd el párolni. Amikor a levét elfőtte, öntsd fel a borral, várd meg, amíg az alkohol sisteregve elpárolog, és ekkor add hozzá a tejszínt. Sózd, borsozd, szórd meg szerecsendióval, és közepes lángon forrald össze. Ha túlságosan besűrűsödne, a tészta főzővizével hígítsd. Végül forgasd össze a kifőtt tésztával, szórd meg reszelt sajttal, és azonnal tálald.
Hasonlóan könnyen elkészíthető és kiadós fogást tálalhatsz, ha a tésztát csirkekockákkal és sajtszósszal főzöd össze.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept