Krémes gombás-tejszínes tészta: a fűszeres szósztól olyan finom
A gombás-tejszínes tésztával alig van munka, így ideális egy gyors vacsora gyanánt is.

gombas tejszines teszta
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha nincs sok időd főzni, de valami finom vacsorára vágysz, készítsd el ezt a gombás-tejszínes tésztát! A szószhoz frissen őrölt borsot használj, mert összehasonlíthatatlanul finomabb, mint az előre csomagolt.

Gombás-tejszínes tészta

Hozzávalók 4 személyre

  • 40 dkg szélesmetélt
  • 25 dkg gomba
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 2.5 dl tejszín
  • 0.5 dl száraz fehérbor
  • 0.5 kávéskanál szerecsendió
  • frissen őrölt bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát lobogva forró, sós vízben főzd ki a csomagoláson jelzett módon. Ha kész, szűrd le, de a főzővizéből egy keveset tegyél félre, mert ha szükséges, ezzel hígíthatod majd a szószt. Amíg a tészta fő, a gombát aprítsd fel, sózd meg, és egy serpenyőben, kevés olívaolajon kezdd el párolni. Amikor a levét elfőtte, öntsd fel a borral, várd meg, amíg az alkohol sisteregve elpárolog, és ekkor add hozzá a tejszínt. Sózd, borsozd, szórd meg szerecsendióval, és közepes lángon forrald össze. Ha túlságosan besűrűsödne, a tészta főzővizével hígítsd. Végül forgasd össze a kifőtt tésztával, szórd meg reszelt sajttal, és azonnal tálald.

Hasonlóan könnyen elkészíthető és kiadós fogást tálalhatsz, ha a tésztát csirkekockákkal és sajtszósszal főzöd össze.

Ezt is szeretjük