Krémes gombás-tejszínes tészta: a fűszeres szósztól olyan finom

A gombás-tejszínes tésztával alig van munka, így ideális egy gyors vacsora gyanánt is.

Gombás-tejszínes tészta
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha nincs sok időd főzni, de valami finom vacsorára vágysz, készítsd el ezt a gombás-tejszínes tésztát! A szószhoz frissen őrölt borsot használj, mert összehasonlíthatatlanul finomabb, mint az előre csomagolt.

Gombás-tejszínes tészta

Hozzávalók 4 személyre

  • 40 dkg szélesmetélt
  • 25 dkg gomba
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 2.5 dl tejszín
  • 0.5 dl száraz fehérbor
  • 0.5 kávéskanál szerecsendió
  • frissen őrölt bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát lobogva forró, sós vízben főzd ki a csomagoláson jelzett módon. Ha kész, szűrd le, de a főzővizéből egy keveset tegyél félre, mert ha szükséges, ezzel hígíthatod majd a szószt. Amíg a tészta fő, a gombát aprítsd fel, sózd meg, és egy serpenyőben, kevés olívaolajon kezdd el párolni. Amikor a levét elfőtte, öntsd fel a borral, várd meg, amíg az alkohol sisteregve elpárolog, és ekkor add hozzá a tejszínt. Sózd, borsozd, szórd meg szerecsendióval, és közepes lángon forrald össze. Ha túlságosan besűrűsödne, a tészta főzővizével hígítsd. Végül forgasd össze a kifőtt tésztával, szórd meg reszelt sajttal, és azonnal tálald.

Húszperces tészta sült csirkével és sajtszósszal – Laktató vacsora pillanatok alatt

Elindult az iskola, újra rohanósak a hétköznapok, úgyhogy nem mindegy, milyen gyorsan tudsz finom és tápláló vacsorát készíteni.

Elolvasom
Ezt is szeretjük