Kiadós sertéskaraj selymes mustáros-tejfölös mártásban: így igazán omlós lesz a hús
A mustáros-tejfölös szósszal nyakon öntött sertéskarajnál nem is kell kiadósabb ebéd.

mustaros tejfolos
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ez a selymes, mustáros-tejfölös mártással tálalt sertéskaraj úgy az igazán finom, ha gombát is főzöl hozzá. Karakteresebb lesz, ha egyharmadrészt magos mustárt keversz bele. Kínálhatod rizzsel, krumplival vagy akár főtt tésztával is.

Mustáros-tejfölös karaj

Hozzávalók 3 személyre

  • 50 dkg gomba
  • 6 szelet sertéskaraj
  • 5 dkg vaj
  • 3.5 dl tejföl
  • 2 újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1.5 evőkanál mustár
  • 1 vöröshagyma
  • 1 lila hagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A karajszeleteket klopfold ki, majd szórd meg sóval és borssal. Olívaolajon nagy lángon három-három perc alatt süss mindkét oldalukra kérget, majd szedd ki, és tedd félre őket. A gombát, a fokhagymát és a hagymákat szeleteld fel. Az újhagymának csak a fehér részét használd fel. Ugyanabban a serpenyőben, amelyben a hús sült, olvaszd fel a vajat, dobd rá a háromféle hagymát, kevergetve párold puhára, majd add hozzá fokhagymát és a gombát. Sózd, borsozd, és párold addig, amíg levet ereszt. Nagyjából öt perc múlva, amikor a gomba már félpuha, tedd vissza bele a húst, és lefedve, kis lángon főzd fél órát, amíg az egész megpuhul. Ha szükséges, néha pótold a vizet, de a gomba átlalában anélkül is elég levet ereszt. Közben a tejfölt keverd el a mustárral, az utolsó öt percben add a húshoz, és forrald össze.

Egyben is sütheted a karajt, ilyenkor szalonna és hagyma gondoskodik arról, hogy ne száradjon ki.

Ezt is szeretjük