Sűrű, tápláló zöldségleves sajtgombóccal: így még kiadósabb
Még finomabb a klasszikus zöldségleves, ha levesbetétként sajtgombócot főzöl hozzá.
Összesen 774 találat.
Még finomabb a klasszikus zöldségleves, ha levesbetétként sajtgombócot főzöl hozzá.
A klasszikus házi erőleves valódi vitaminbomba a hűvösebb napokon.
A póréhagyma-krémleves olcsó, finom, és jól átmelegít a hűvösebb estéken.
A sűrű karfiolkrémlevest növényi tejjel is készítheted, ebben az esetben teljesen vegán fogást kapsz.
A zsidó konyha népszerű étele, a maceszgombócleves a hosszú főzési időnek köszönheti fantasztikus ízét.
A rozmaringos répakrémleves egyszerűen készül, és ellenállhatatlanul finom. Külön jót tesz neki egy kevés reszelt gyömbér.
Az erdélyi csorbaleves ezzel a módszerrel olyan finom lesz, mintha valóban Székelyföldön főtt volna.
A sárgaborsóleves elkészítése pofonegyszerű, ráadásul liszt sem kell hozzá, anélkül is elég sűrű lesz.
A savanyú vetrece sertés- vagy marhahúsból készül, és hagyományosan jó tejfölösen kínálják.
A hagyományos szabolcsi bableves savanyú káposztával akkor az igazi, ha füstölt hússal és kolbásszal készül.
Az őszi gyümölcsleves az alma és a körte mellett a sokféle fűszertől annyira finom.
A sűrű, kolbászos krumplileves után legfeljebb már csak valamilyen könnyű második fogásra van szükség.
A csicseriborsó-krémleves melengető és laktató bevezetője az ebédnek vagy a vacsorának.
Gyerekkorunk meghatározó fogását, a klasszikus tojáslevest te is pillanatok alatt, könnyen elkészítheted.
A nyírségi gombócleves sokféleképpen készíthető, a lelkét azonban mindegyik receptnek a belefőzött krumpligombóc adja.
A hűsítő és savanykás joghurtos zöldbablevest zöld és sárga hüvelyű babból egyaránt készítheted.
Ne dobj ki semmit, ami maradt a konyhában! A tök kikapart belsejéből isteni finom hamis húsleves készülhet.
A hagyományos fahéjas meggyleves nagy melegben, jól behűtve a legfinomabb.
A palócleves annyira tartalmas, hogy második fogásra már tényleg csak valami könnyebbre vágyik az ember. Bográcsban is készülhet, főleg, ha nagy adagban főzöd.
A sűrű, házias csirkeaprólék-leves a nyári melegben is jólesik.
Ez a frissítő tejszínes őszibarackleves még cukrot sem igényel, ráadásul főzés nélkül készül.
A karalábéleves citromos ízesítéssel, sokféle zöldséggel igazán frissítő és vitamindús.
A mentás sárgadinnye-krémleves frissítő, hideg bevezetője az ebédnek.
Úgy az igazi a bazsalikomos cukkinikrémleves, ha friss zöldfűszert használsz hozzá.
A frissen fejtett zöldborsóból fantasztikusan finom, frissítő leves készülhet. Grízgaluskával főzve még tartalmasabb.
A húsgombócleves a sok zöldségnek köszönhetően egészséges és laktató. Egy kevés tejszíntől lesz igazán krémes.
Az olasz paradicsomleves a magyartól eltérően inkább sós, és zöldfűszerek adják meg a karakterét.
Selymes krémlevest is főzhetsz a friss, zamatos újkrumpliból. Ne spórold ki belőle a zöldfűszereket!
Levesben is megfőzheted a sertésoldalast, ami így fantasztikusan omlós és puha lesz.
A hideg, tejszínes eperkrémleves édes ízével akár desszertként is működik.