Kiadós, zöldséges lencsekrémleves füstölt lében főzve: akár főételnek is beillik
A sűrű, kiadós lencsekrémleves füstölt hús levében fő, friss ízéhez pedig a sárgarépa és a zeller is hozzájárul.

- Jennifer Lopez arcán valami nem stimmel: durván megszaladt a retus a cipőreklám fotóin »
- Ilyen bitang nőies tud lenni a rövid frizura: előtte-utána fotók mutatnak rá, milyen sokat jelent az előnyös, divatos fazon »
- Megemeli a hajtöveket és szuper dús tartást ad: ezért a hajformázó eszközért rajonganak most a szépségbloggerek »

- Ki ajánlhatja fel először a tegeződést? 10 kérdés, amire mindenkinek illik tudni a választ
- Lilu is megszólalt a Glamour-gála botrányos celeb résztvevőiről: meglepő, mit írt róluk
- Szabó Zsófi überszexi bőrruhában: a Glamour-gála legdögösebb sztárja volt
- Mi Argentína fővárosa? 8 kérdés a világ földrajzából, ami sokakat megizzaszt
- Hogyan jó: jeggyűrű vagy jegygyűrű? 8 összetett magyar szó, amiről sokan azt hiszik, hogy jól írják, pedig nem
A füstölt hús levében puhuló lencsekrémleves tökéletes ebéd vagy vacsora lehet. A lencsét előző nap áztasd be, hogy hamar megfőjön. Ha nem ragaszkodsz a húsos leveshez, és van a mélyhűtődben eltéve füstölt lé, a tarja főzési idejét is megspórolhatod.
Lencsekrémleves
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg füstölt tarja
- 30 dkg lencse
- 20 dkg zeller
- 2 sárgarépa
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 babérlevél
- 1 krumpli
- 1 dl tejföl
- 1 hagyma
- só
- bors
- olaj
- kruton a tálaláshoz
Elkészítés:
A lencsét előző este áztasd be háromszoros mennyiségű vízben. Másnap a füstölt tarját annyi vízzel tedd fel főni, amennyi ellepi, és másfél óra alatt főzd puhára. Ha kész, a húst szedd ki, de a levét tartsd meg. A hagymát vágd kockákra, és olajon párold üvegesre. Ha már puha, add hozzá a felaprított fokhagymát, a sárgarépát és a zellert pucold meg, és a hagymán pirítsd meg őket. Add hozzá a lecsepegtetett lencsét és a megpucolt, felkockázott krumplit, öntsd fel annyi füstölt lével, amennyi jól ellepi, ízesítsd borssal és babérlevéllel, és nagyjából fél óra alatt főzd az egészet puhára. Sózni csak akkor kell, ha a füstölt lé nem elég sós. Amikor már minden megfőtt, turmixold össze botmixerrel vagy turmixgépben. Öntsd vissza a lábosba, kanalazd hozzá a tejfölt, és forralj rajta még egyet. A felkockázott füstölt tarjával és házi krutonnal tálald. Ha nem használtad fel a hús összes főzővizét, fagyaszd le későbbi alkalomra.
Lencséből mutatós fasírtot is készíthetsz őzgerincformában sütve.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept