Fűszeres, ropogós házi kruton krémlevesekbe: finomabb és egészségesebb, mint a bolti
Ropogós házi krutonnal kínálva minden krémleves finomabb lesz.

kruton
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A kruton, vagyis a fűszeres, pirított kenyérkocka elkészítése egyáltalán nem bonyolult, de néhány alapszabályt érdemes észben tartani. Mindig száraz - tehát nem szikkadt - kenyérből készítsd, használj hozzá jó minőségű zsiradékot, és ne kenyérpirítóban, hanem sütőben vagy serpenyőben pirítsd a darabokat.

Házi kruton

Hozzávalók

  • 50 dkg száraz kenyér
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál őrölt rozmaring
  • 1 teáskanál szárított kakukkfű
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 200 fokra. A vajat és az olajat egy serpenyőben olvaszd össze, nyomd bele a fokhagymagerezdeket, add hozzá a rozmaringot és a kakukkfüvet, kevergetve pirítsd egy-két percig, majd húzd le a tűzről, és hagyd kicsit kihűlni. Közben a kenyeret vágd nagyobb kockákra. Ízlés szerint a héjuktól is megszabadulhatsz, de nem kötelező. Egy nagyobb tepsiben oszd el a kenyérdarabokat úgy, hogy ne fedjék egymást, forgasd őket össze a fokhagymás olajjal, és tíz perc alatt süsd az egészet ropogósra. Lezárt dobozban sokáig frissek maradnak.
 

A házi kruton remekül megy például ehhez a kiadós selymes krumplikrémleveshez.

Ezt is szeretjük