Fűszeres, ropogós házi kruton krémlevesekbe: finomabb és egészségesebb, mint a bolti
Ropogós házi krutonnal kínálva minden krémleves finomabb lesz.
A kruton, vagyis a fűszeres, pirított kenyérkocka elkészítése egyáltalán nem bonyolult, de néhány alapszabályt érdemes észben tartani. Mindig száraz - tehát nem szikkadt - kenyérből készítsd, használj hozzá jó minőségű zsiradékot, és ne kenyérpirítóban, hanem sütőben vagy serpenyőben pirítsd a darabokat.
Házi kruton
Hozzávalók
- 50 dkg száraz kenyér
- 2 evőkanál olaj
- 2 evőkanál vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál őrölt rozmaring
- 1 teáskanál szárított kakukkfű
Elkészítés:
A sütőt melegítsd elő 200 fokra. A vajat és az olajat egy serpenyőben olvaszd össze, nyomd bele a fokhagymagerezdeket, add hozzá a rozmaringot és a kakukkfüvet, kevergetve pirítsd egy-két percig, majd húzd le a tűzről, és hagyd kicsit kihűlni. Közben a kenyeret vágd nagyobb kockákra. Ízlés szerint a héjuktól is megszabadulhatsz, de nem kötelező. Egy nagyobb tepsiben oszd el a kenyérdarabokat úgy, hogy ne fedjék egymást, forgasd őket össze a fokhagymás olajjal, és tíz perc alatt süsd az egészet ropogósra. Lezárt dobozban sokáig frissek maradnak.
A házi kruton remekül megy például ehhez a kiadós selymes krumplikrémleveshez.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept