Melengető olasz bableves rengeteg tésztával: zöldfűszerekkel feldobva az igazi

Az olasz bableves a belefőzött rengeteg tésztának köszönhetően olyan sűrű. Ha konzervbabot használsz hozzá, a főzési idő is sokkal rövidebb lesz.

olasz bableves
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egy jó fűszeres olasz bableves télen-nyáron jólesik. Használhatsz hozzá szárazbabot is, ebben az esetben előző este áztasd be. Ne spórold ki a levesből a tésztát sem, hiszen ettől lesz igazán sűrű és laktató.

Olasz bableves

Hozzávalók 4 személyre

  • 40 dkg fehérbabkonzerv
  • 25 dkg száraztészta
  • 10 dkg zeller
  • 4 babérlevél
  • 2.5 dl paradicsomlé
  • 2 sárgarépa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 l alaplé
  • 1 fehérrépa
  • 1 paradicsom
  • 1 hagyma
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 teásanál bazsalikom
  • bors
  • olívaolaj
  • késhegynyi chili
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket és a hagymát aprítsd fel. A hagymát olívaolajon párold üvegesre, majd add hozzá a zöldségeket a felkockázott paradicsommal együtt, és pirítsd össze őket néhány perc alatt. Nyomd rá a fokhagymagerezdeket, keverd el, majd add hozzá a lecsepegtetett babkonzervet. Öntsd fel alaplével, fűszerezd babérlevéllel, bazsalikommal, oregánóval, sóval, borssal, és ízlés szerint chilivel. Lassú tűzön egy óra alatt főzd őket össze. Félidőben öntsd hozzá a paradicsomlevet is. A tésztát az utolsó tíz percben add hozzá, és a paradicsomos, zöldséges lében főzd puhára.

A fehérbabot változatosan készítheted el: krémes mártogatóst is varázsolhatsz belőle.

Ezt is szeretjük