Melengető olasz bableves rengeteg tésztával: zöldfűszerekkel feldobva az igazi
Az olasz bableves a belefőzött rengeteg tésztának köszönhetően olyan sűrű. Ha konzervbabot használsz hozzá, a főzési idő is sokkal rövidebb lesz.
Egy jó fűszeres olasz bableves télen-nyáron jólesik. Használhatsz hozzá szárazbabot is, ebben az esetben előző este áztasd be. Ne spórold ki a levesből a tésztát sem, hiszen ettől lesz igazán sűrű és laktató.
Olasz bableves
Hozzávalók 4 személyre
- 40 dkg fehérbabkonzerv
- 25 dkg száraztészta
- 10 dkg zeller
- 4 babérlevél
- 2.5 dl paradicsomlé
- 2 sárgarépa
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 l alaplé
- 1 fehérrépa
- 1 paradicsom
- 1 hagyma
- 1 teáskanál oregánó
- 1 teásanál bazsalikom
- só
- bors
- olívaolaj
- késhegynyi chili
Elkészítés:
A zöldségeket és a hagymát aprítsd fel. A hagymát olívaolajon párold üvegesre, majd add hozzá a zöldségeket a felkockázott paradicsommal együtt, és pirítsd össze őket néhány perc alatt. Nyomd rá a fokhagymagerezdeket, keverd el, majd add hozzá a lecsepegtetett babkonzervet. Öntsd fel alaplével, fűszerezd babérlevéllel, bazsalikommal, oregánóval, sóval, borssal, és ízlés szerint chilivel. Lassú tűzön egy óra alatt főzd őket össze. Félidőben öntsd hozzá a paradicsomlevet is. A tésztát az utolsó tíz percben add hozzá, és a paradicsomos, zöldséges lében főzd puhára.
A fehérbabot változatosan készítheted el: krémes mártogatóst is varázsolhatsz belőle.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept