Melengető olasz bableves rengeteg tésztával: zöldfűszerekkel feldobva az igazi

Az olasz bableves a belefőzött rengeteg tésztának köszönhetően olyan sűrű. Ha konzervbabot használsz hozzá, a főzési idő is sokkal rövidebb lesz.

olasz bableves
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egy jó fűszeres olasz bableves télen-nyáron jólesik. Használhatsz hozzá szárazbabot is, ebben az esetben előző este áztasd be. Ne spórold ki a levesből a tésztát sem, hiszen ettől lesz igazán sűrű és laktató.

Olasz bableves

Hozzávalók 4 személyre

  • 40 dkg fehérbabkonzerv
  • 25 dkg száraztészta
  • 10 dkg zeller
  • 4 babérlevél
  • 2.5 dl paradicsomlé
  • 2 sárgarépa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 l alaplé
  • 1 fehérrépa
  • 1 paradicsom
  • 1 hagyma
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 teásanál bazsalikom
  • bors
  • olívaolaj
  • késhegynyi chili
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket és a hagymát aprítsd fel. A hagymát olívaolajon párold üvegesre, majd add hozzá a zöldségeket a felkockázott paradicsommal együtt, és pirítsd össze őket néhány perc alatt. Nyomd rá a fokhagymagerezdeket, keverd el, majd add hozzá a lecsepegtetett babkonzervet. Öntsd fel alaplével, fűszerezd babérlevéllel, bazsalikommal, oregánóval, sóval, borssal, és ízlés szerint chilivel. Lassú tűzön egy óra alatt főzd őket össze. Félidőben öntsd hozzá a paradicsomlevet is. A tésztát az utolsó tíz percben add hozzá, és a paradicsomos, zöldséges lében főzd puhára.

A fehérbabot változatosan készítheted el: krémes mártogatóst is varázsolhatsz belőle.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük