Sűrű savanyúkáposzta-leves krumplival és kolbásszal: segít a másnapos gyomron

A krumplival és kolbásszal gazdagított savanyúkáposzta-leves tartalmas, és még csak rántás vagy habarás sem kell bele.

Savanyúkáposzta-leves recept
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A savanyú káposztából készülő ételek nem véletelnül olyan kedveltek újév napján, vagy egy átbulizott éjszakát követően, ugyanis a másnaposság kitűnő ellenszerei, nyugtatják a gyomrot. Krumplival és kolbásszal ráadásul még az egyszerű leves is jó laktató. A gyors fogás kenyérrel és tejföllel kínálva az igazi. 

Savanyúkáposzta-leves recept

Hozzávalók

  • 50 dkg krumpli
  • 30 dkg savanyú káposzta
  • 20 dkg kolbász
  • 5 dkg szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db babérlevél
  • 1 db paprika
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • káposztalé
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A szalonnát, a vöröshagymát és a fokhagymát aprítsd fel, a krumplit vágd kockákra, a kolbászt karikázd fel. Ha a káposzta túl sós, öblítsd át. A szalonnát pirítsd meg, majd dobd a zsírjára az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Dinszteld pár percig. Tedd hozzá a káposztát, a kolbászt és a feldarabolt paprikát is.

Süsd kicsit, majd szórd meg pirospaprikával, és öntsd fel káposztalével és annyi vízzel, hogy mindent jól ellepjen. Keverd össze, majd ízlés szerint fűszerezd sóval, borssal, add hozzá a babérlevelet. Közepes lángon főzd körülbelül 35-40 percig. Amikor minden puha, húzd le a tűzről. 

Szaftos és kiadós székelykáposzta a nagyi receptje szerint: így készítve másnap is finom lesz

A tartalmas étel sokféleképpen készülhet, vannak háztartások, ahol gazdagon, többféle húst dobnak a fazékba, de vannak olyan családok is, akik a szerényebb változatban tálalják a régi kedvencet.

Elolvasom
Ezt is szeretjük