Sűrű savanyúkáposzta-leves krumplival és kolbásszal: segít a másnapos gyomron

A krumplival és kolbásszal gazdagított savanyúkáposzta-leves tartalmas, és még csak rántás vagy habarás sem kell bele.

savanyu-kaposzta-leves
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A savanyú káposztából készülő ételek nem véletelnül olyan kedveltek újév napján, vagy egy átbulizott éjszakát követően, ugyanis a másnaposság kitűnő ellenszerei, nyugtatják a gyomrot. Krumplival és kolbásszal ráadásul még az egyszerű leves is jó laktató. A gyors fogás kenyérrel és tejföllel kínálva az igazi. 

Savanyúkáposzta-leves recept

Hozzávalók

  • 50 dkg krumpli
  • 30 dkg savanyú káposzta
  • 20 dkg kolbász
  • 5 dkg szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db babérlevél
  • 1 db paprika
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • káposztalé
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A szalonnát, a vöröshagymát és a fokhagymát aprítsd fel, a krumplit vágd kockákra, a kolbászt karikázd fel. Ha a káposzta túl sós, öblítsd át. A szalonnát pirítsd meg, majd dobd a zsírjára az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Dinszteld pár percig. Tedd hozzá a káposztát, a kolbászt és a feldarabolt paprikát is.

Süsd kicsit, majd szórd meg pirospaprikával, és öntsd fel káposztalével és annyi vízzel, hogy mindent jól ellepjen. Keverd össze, majd ízlés szerint fűszerezd sóval, borssal, add hozzá a babérlevelet. Közepes lángon főzd körülbelül 35-40 percig. Amikor minden puha, húzd le a tűzről. 

Az ízletes és kiadós székelykáposztának is képtelenség ellenállni. Ráadásul minél többször melegíted, annál finomabb lesz.

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük