Sűrű savanyúkáposzta-leves krumplival és kolbásszal: segít a másnapos gyomron
A krumplival és kolbásszal gazdagított savanyúkáposzta-leves tartalmas, és még csak rántás vagy habarás sem kell bele.
![Savanyúkáposzta-leves recept](https://kep.index.hu/1/0/4545/45452/454527/45452716_3467188_d2e3dca1d123f7cfb049054af1d56112_wm.jpg)
A savanyú káposztából készülő ételek nem véletelnül olyan kedveltek újév napján, vagy egy átbulizott éjszakát követően, ugyanis a másnaposság kitűnő ellenszerei, nyugtatják a gyomrot. Krumplival és kolbásszal ráadásul még az egyszerű leves is jó laktató. A gyors fogás kenyérrel és tejföllel kínálva az igazi.
Savanyúkáposzta-leves recept
Hozzávalók
- 50 dkg krumpli
- 30 dkg savanyú káposzta
- 20 dkg kolbász
- 5 dkg szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db babérlevél
- 1 db paprika
- 1 teáskanál pirospaprika
- só
- káposztalé
- bors
Elkészítés:
A szalonnát, a vöröshagymát és a fokhagymát aprítsd fel, a krumplit vágd kockákra, a kolbászt karikázd fel. Ha a káposzta túl sós, öblítsd át. A szalonnát pirítsd meg, majd dobd a zsírjára az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Dinszteld pár percig. Tedd hozzá a káposztát, a kolbászt és a feldarabolt paprikát is.
Süsd kicsit, majd szórd meg pirospaprikával, és öntsd fel káposztalével és annyi vízzel, hogy mindent jól ellepjen. Keverd össze, majd ízlés szerint fűszerezd sóval, borssal, add hozzá a babérlevelet. Közepes lángon főzd körülbelül 35-40 percig. Amikor minden puha, húzd le a tűzről.
Szaftos és kiadós székelykáposzta a nagyi receptje szerint: így készítve másnap is finom lesz
A tartalmas étel sokféleképpen készülhet, vannak háztartások, ahol gazdagon, többféle húst dobnak a fazékba, de vannak olyan családok is, akik a szerényebb változatban tálalják a régi kedvencet.
ElolvasomMég több recept