Póréhagymás zellerkrémleves krumplival sűrítve: liszt nélkül is selymes lesz
Dobd fel a megszokott zellerkrémlevest póréhagymával, így egészen új fogást tehetsz az asztalra!
![Póréhagymás zellerkrémleves](https://kep.index.hu/1/0/4884/48845/488456/48845604_538da22c3da77310482733e07ef847fe_wm.jpg)
A megszokott recepteket is érdemes néha variálni egy kicsit. A zellerkrémleves póréhagymával nagyszerűen működik, és külön jót tesz neki az is, ha a gumós zöldség mellett néhány szál halványító zellert is belekarikázol. Mint a legtöbb krémlevest, ezt is érdemes liszt nélkül sűríteni: elég bele egy szem krumpli, és máris selymes lesz pürésítés után is.
Póréhagymás zellerkrémleves
Hozzávalók 4 személyre
- 3 szál halványító zeller
- 2 dl főzőtejszín
- 1 l alaplé
- 1 közepes zellergumó
- 1 krumpli
- 1 kávéskanál szerecsendió
- 1 csokor petrezselyem
- 0.5 póréhagyma
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés:
Készítsd elő a zöldségeket: a zellergumót és a krumplit hámozd meg és kockázd fel, a póréhagymát és a halványító zellert vágd karikákra. A póréhagymát olajon futtasd meg, majd add hozzá a zellert, a zellerszárat és a krumplit. Öntsd fel alaplével, fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval.
Nagyjából húsz perc kell neki, hogy minden hozzávaló puhára főjön. Ekkor tépkedd hozzá a petrezselyem leveleit, és egy perc főzés után pépesítsd botmixerrel vagy turmixgépben. Kanalazd vissza a lábosba, öntsd fel tejszínnel, és forrald össze. Tálald ropogós házi krutonnal!
Krémes zellerpüré tejszínnel dúsítva – Könnyed köret krumpli helyett
Ha szereted a püréállagú köreteket, de a krumplinál alakbarátabb verziót keresel, akkor krémesíts zellert, meglátod, isteni lesz.
Elolvasom- leves
- zeller
- krémleves
- póréhagyma
- zellerkrémleves
- alaplé
- halványító zeller
- póréhagymás zellerkrémleves
- Recept
Még több recept