Gyors és egyszerű tejszínes sajtkrémleves: olvasztott vaj az alapja
Akkor a legfinomabb a sajtkrémleves, ha jó sűrűre főzöd, először vajas alapon futtatod meg hozzá a lisztet.

sajtkremleves krutonnal
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A vajas sajtkrémleves tényleg nem egy bonyolult fogás. Használj hozzá minél többféle sajtot, amilyeneket szeretsz. Levesbetétként érdemes házi krutont készíteni mellé.

Sajtkrémleves vajas alappal

Hozzávalók 4 személyre

A leveshez

  • 25 dkg reszelt sajt (többféle)
  • 8 dkg vaj
  • 2 dl tejszín
  • 1 l alaplé
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 késhegynyi szerecsendió
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • bors

A krutonhoz

  • 15 dkg száraz kenyér
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 mokkáskanál fokhagymapor
  • 1 mokkáskanál rozmaring
  • 1 mokkáskanál kakukkfű
Recept idők

Elkészítés:

A kenyeret kockázd fel, és 100 fokos sütőben fél óra alatt szárítsd ki.

Közben állítsd össze a levest. A sajtot reszeld le. A vajat olvaszd fel, futtasd meg rajta a lisztet, majd dobd rá a reszelt sajtot. Öntsd fel egy deci alaplével, olvaszd fel benne a sajtokat, majd add hozzá fokozatosan a többi levet is. Sózd, borsozd, szórd meg szerecsendióval, öntsd fel tejszínnel, és forrald össze. A végén szórd meg aprított petrezselyemmel.

A krutonhoz való vajat olvaszd össze az olajjal, a fokhagymaporral, a rozmaringgal és a kakukkfűvel. Kicsit hagyd kihűlni, majd forgasd bele a szárított kenyérdarabokat.

Ha valami igazán egyszerűre és olcsóra vágysz, a nagyiféle rántott levest készítsd el.

Ezt is szeretjük