Melengető hagymaleves fehérborral főzve: tálald sajtos pirítóssal
A fehérborral főtt hagymaleves úgy az igazi, ha sajtos pirítóssal tálalod.
Bár a francia hagymaleves hosszú ideig tart, és csak a profik tudják igazán jól elkészíteni, valami nagyon hasonlót akkor is főzhetsz, ha nem vagy mesterszakács. Ehhez a melengető, fehérboros hagymaleveshez egy-két szelet sajtos pirítós is jár.
Fehérboros hagymaleves
Hozzávalók 4 személyre
- 4 vöröshagyma
- 3 dkg vaj
- 2 ág kakukkfű
- 2 dl száraz fehérbor
- 2 evőkanál almaecet
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 l alaplé
- 1 evőkanál cukor
- 1 evőkanál liszt vagy rizsliszt
- só
- bors
- pirítós és reszelt sajt a tálaláshoz
Elkészítés:
A hagymát vágd cikkekre. A vajat olvaszd össze az olívaolajjal, dobd rá a hagymát, a friss kakukkfüvet, és nagyjából 20 perc alatt süsd aranyszínűre. Keverd el a cukorral, várd meg, amíg karamellizálódik, majd add hozzá az ecetet. Hintsd meg liszttel, és kézi habverővel kevergesd. Rizslisztet is használhatsz, az kevésbé csomósodik. Öntsd fel az alaplével és a borral, szórd meg sóval és borssal, és fél óra alatt gyöngyöztetve főzd össze. Tálald sajtos pirítóssal.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Hagymából akár lekvárt is főzhetsz: húsok mellé nagyon finom lesz.
Kép: Zoonar/D.Dzinnik / Getty Images
Még több recept