Bögrés francia palacsinta, azaz a puha lekváros crépes receptje: a tésztába tejszín is kerül

A francia palacsinta, azaz a crépes a magyarhoz hasonlító, de annál valamivel sűrűbb desszert.

francia palacsinta
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bátran kísérletezz különböző nemzetek palacsintáival! Az amerikai vagy a finn mellett időnként készítsd el a franciák változatát is. A tésztába itt habtejszín és olvasztott vaj kerül, és magát a palacsintát is vajon kell kisütni. Az adagok kimérésére nyugodtan használhatsz egy 2,5 decis bögrét. Házi lekvárral tálalva az igazi.

Francia palacsinta (crépes) receptje

Hozzávalók

  • 5 dkg vaj + a sütéshez
  • 5 tojás
  • 2 bögre liszt
  • 1 bögre tej
  • 1 bögre habtejszín
  • 1 narancs reszelt héja
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet
  • 0.5 bögre porcukor
  • lekvár a tálaláshoz
Recept idők

Elkészítés:

A tejet langyosítsd meg. Üsd hozzá a tojásokat, és kézi habverő segítségével keverd el őket. Adagold bele a habtejszínt, a kétféle cukrot, az alaposan megmosott narancs reszelt héját, végül szitáld hozzá a lisztet, és keverj belőle csomómentes tésztát. A vajat olvaszd fel, és csorgasd ezt is a tésztához. Egy palacsintasütőben olvassz fel egy mokkáskanálnyi vajat. Ha már megolvadt, de nem forró még, húzd le a tűzről, így csorgass bele egy merőkanállal a tésztából. Tedd vissza a lángra, majd, ha a széle megszilárdult, fordítsd meg, és süsd ki a másik oldalát is. Ezt a műveletet ismételd mindaddig, amíg a tészta el nem fogy. 

Bármilyen házi lekvárral az igazi - még most sem késő például szőlődzsemet eltenned hozzá.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük