Bögrés francia palacsinta, azaz a puha lekváros crépes receptje: a tésztába tejszín is kerül
A francia palacsinta, azaz a crépes a magyarhoz hasonlító, de annál valamivel sűrűbb desszert.

- Anya Taylor-Joy szimpla eleganciája szuper inspirációbomba a nőies szettekhez: csodásan fest a Dior kampányában »
- A farmertrend legmenőbb darabjait nőies és laza stílusban is elsütheted: változatosan variálható fazonok »
- A szezon legdivatosabb frizurái újragondolva: ultranőies fazonok rövidtől a hosszúig »

- Végleg törlődhet a Gmail-fiókod összes levele, ha ezt csinálod: több milliárd ember érintett
- Jelentős szigorítás várhat az autósokra: sokan elveszíthetik miatta a jogosítványukat
- Gyerekként a Barátok közt Berényi Danija volt: ennyit változott 24 év alatt Váradi Zsolt
- Lilu és Ördög Nóra közös műsorvezetése nem működött: a szőke tévés kitálalt, miért
- Ki volt Az arany ember szerelme? 10 kérdés az iskolai kötelező olvasmányokból
Bátran kísérletezz különböző nemzetek palacsintáival! Az amerikai vagy a finn mellett időnként készítsd el a franciák változatát is. A tésztába itt habtejszín és olvasztott vaj kerül, és magát a palacsintát is vajon kell kisütni. Az adagok kimérésére nyugodtan használhatsz egy 2,5 decis bögrét. Házi lekvárral tálalva az igazi.
Francia palacsinta (crépes) receptje
Hozzávalók
- 5 dkg vaj + a sütéshez
- 5 tojás
- 2 bögre liszt
- 1 bögre tej
- 1 bögre habtejszín
- 1 narancs reszelt héja
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 0.5 bögre porcukor
- lekvár a tálaláshoz
Elkészítés:
A tejet langyosítsd meg. Üsd hozzá a tojásokat, és kézi habverő segítségével keverd el őket. Adagold bele a habtejszínt, a kétféle cukrot, az alaposan megmosott narancs reszelt héját, végül szitáld hozzá a lisztet, és keverj belőle csomómentes tésztát. A vajat olvaszd fel, és csorgasd ezt is a tésztához. Egy palacsintasütőben olvassz fel egy mokkáskanálnyi vajat. Ha már megolvadt, de nem forró még, húzd le a tűzről, így csorgass bele egy merőkanállal a tésztából. Tedd vissza a lángra, majd, ha a széle megszilárdult, fordítsd meg, és süsd ki a másik oldalát is. Ezt a műveletet ismételd mindaddig, amíg a tészta el nem fogy.
Bármilyen házi lekvárral az igazi - még most sem késő például szőlődzsemet eltenned hozzá.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept