Duci, puha amerikai palacsinta: ezt tényleg lehetetlen abbahagyni
Az amerikai palacsinta magyar rokonánál kisebb, vastagabb és édesebb. Reggelire vagy egy tartalmas leves után a legjobb választás.


- Ez a nőies cipőfazon 60 éve nem ment ki a divatból: a Chanel klasszikusáért még ma is bolondulnak a nők »
- Bőrszépítő vitaminbomba, ami kiűzi a toxinokat és beindítja a lomha emésztést: ízletes smoothie spenóttal »
- 3 őrjítően szexi, dús hatású frizura Brigitte Bardot-tól: a színésznő tudta, hogyan legyen bájosan kócos »
- "Lehet, hogy szűk lesz egy kicsit, de a férje majd bejáratja" - Magyar nők megrázó vallomásai a férjöltésről
- Varga Feri után felesége is lefogyott - Balássy Betty ennyire karcsú lett
- Meghan új frizurája telitalálat: az állapotos hercegné gyönyörűen fest a friss felvételen
- Az 50 évvel ezelőtti Budapestről kerültek elő fotók: nagyon más volt akkor az élet a fővárosban
- Auschwitzban halt meg a 14 éves lány: utolsó fotói még megrázóbbak színesben
Az amerikai palacsinta tésztája a nálunk megszokottnál sűrűbb, és sütőpor is kerül bele, ezért a kis lepények is ducibbak, kisebbek lesznek. Feltekerés helyett inkább késsel-villával fogyasztják, és meglocsolják juharsziruppal, feldobják vajjal vagy tejszínhabbal. Friss gyümölcsökkel kínálva igazán fejedelmi édesség. Ma pont kapóra jön, hisz míg mi fánkkal, addig Angliában és Amerikában palacsintával búcsúztatják a farsangot.
Amerikai palacsinta
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 12 dkg vaj
- 12 dkg porcukor
- 3 db tojás
- 2.5 dl tej
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
- vaj a sütéshez
- juharszirup, vaj, gyümölcs a tálaláshoz
Elkészítés:
A lisztet szitáld egy tálba, és adj hozzá egy csipet sót, szórd hozzá a sütőport. A tojásokat keverd össze a kétféle cukorral és a tejjel, majd add a liszthez. A vajat egy vastag aljú, kisebb lábosban olvaszd fel, csorgasd a masszához, és robotgéppel keverj belőlük csomómentes palacsintatésztát.
Egy serpenyőben olvaszd fel a vajat a sütéshez. Ha a belecsöppentett tészta azonnal feljön a tetejére, akkor rakj bele két-három evőkanálnyi masszát, és mindkét oldalukat süsd aranybarnára. Tálaláskor locsold le a tésztát juharsziruppal, tegyél a tetejükre egy darab vajat, és ízlés szerint kínálj hozzájuk friss gyümölcsöket.
Új értelmet ad a palacsintának, ha kirántva, sósan készíted el. Feltétlenül kóstold meg!
Még több recept