Duci, puha amerikai palacsinta: ezt tényleg lehetetlen abbahagyni
Az amerikai palacsinta magyar rokonánál kisebb, vastagabb és édesebb. Reggelire vagy egy tartalmas leves után a legjobb választás.

amerikai palacsinta
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az amerikai palacsinta tésztája a nálunk megszokottnál sűrűbb, és sütőpor is kerül bele, ezért a kis lepények is ducibbak, kisebbek lesznek. Feltekerés helyett inkább késsel-villával fogyasztják, és meglocsolják juharsziruppal, feldobják vajjal vagy tejszínhabbal. Friss gyümölcsökkel kínálva igazán fejedelmi édesség. Ma pont kapóra jön, hisz míg mi fánkkal, addig Angliában és Amerikában palacsintával búcsúztatják a farsangot.  

Amerikai palacsinta

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 12 dkg vaj
  • 12 dkg porcukor
  • 3 db tojás
  • 2.5 dl tej
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet
  • vaj a sütéshez
  • juharszirup, vaj, gyümölcs a tálaláshoz
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba, és adj hozzá egy csipet sót, szórd hozzá a sütőport. A tojásokat keverd össze a kétféle cukorral és a tejjel, majd add a liszthez. A vajat egy vastag aljú, kisebb lábosban olvaszd fel, csorgasd a masszához, és robotgéppel keverj belőlük csomómentes palacsintatésztát.
 

Egy serpenyőben olvaszd fel a vajat a sütéshez. Ha a belecsöppentett tészta azonnal feljön a tetejére, akkor rakj bele két-három evőkanálnyi masszát, és mindkét oldalukat süsd aranybarnára. Tálaláskor locsold le a tésztát juharsziruppal, tegyél a tetejükre egy darab vajat, és ízlés szerint kínálj hozzájuk friss gyümölcsöket.
Új értelmet ad a palacsintának, ha kirántva, sósan készíted el. Feltétlenül kóstold meg! 

Ezt is szeretjük