Tepsis gyümölcsös palacsinta: csupán 10 perc munka a pannukakku, a többit a sütő elvégzi
A finn palacsinta, a pannukakku abban különbözik a nálunk megszokottól, hogy olaj helyett sütőben sül ki.

- Halványítja a mimikai ráncokat, feszesebbé teszi a bőrt: kíméletes lézeres bőrmegújító kezelés, ami nyáron is elvégezhető »
- Folyton ingadozik a testsúlya, és észbontóan nőies: a modell stílusát és őszinte fotóit imádják az Instán »
- A szűk szárú farmer még nem vonul vissza teljesen: ezekben a nőies összeállításokban igazán divatosan mutat »

- Ki ajánlhatja fel először a tegeződést? 10 kérdés, amire mindenkinek illik tudni a választ
- Lilu is megszólalt a Glamour-gála botrányos celeb résztvevőiről: meglepő, mit írt róluk
- Mi Argentína fővárosa? 8 kérdés a világ földrajzából, ami sokakat megizzaszt
- Hogyan jó: jeggyűrű vagy jegygyűrű? 8 összetett magyar szó, amiről sokan azt hiszik, hogy jól írják, pedig nem
- Deutsch Anita párducmintás bikiniben: 48 évesen tökéletes az alakja a kommentelők szerint
Az északiak palacsintája, a pannukakku tésztája hasonlít a magyar vagy az amerikai változathoz, ám nagy különbség, hogy miután összeállítottad, nem kell tovább mellette állnod, hanem csak betolod a sütőbe, és hagyod, hogy ropogósra piruljon. A hozzávalók kiméréséhez használj egy 2,5 decis bögrét. A kikevert tésztát érdemes sütés előtt fél órát pihentetni, hogy a lisztszemcsék megduzzadjanak. Friss gyümölcsökkel megszórva az igazi.
Finn palacsinta (pannukakku) receptje
Hozzávalók
- 3 tojás
- 2 bögre tej
- 2 evőkanál vaj
- 1 bögre liszt
- 1 evőkanál cukor
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál vaníliaaroma
- késhegynyi reszelt citromhéj
- piros gyümölcsök ízlés szerint
Elkészítés:
Egy tálban keverd össze az átszitált lisztet a sütőporral és a sóval. A tejet langyosítsd meg, keverd el a tojásokkal, a reszelt citromhéjjal, a vaníliaaromával és a cukorral, majd apránként adagold hozzá a lisztet. A vajat olvaszd fel, és csorgasd a tésztához. Keverd csomómentesre, és tedd a hűtőbe fél órára. Közben a sütőt melegítsd elő 220 fokra. A pihentetési idő után öntsd a masszát sütőpapírral kibélelt tepsibe, szórd meg ízlés szerinti mennyiségben piros gyümölcsökkel, és told a sütőbe húsz percre, amíg a teteje megbarnul. Ha sütés közben felpúposodik a teteje, ne ijedj meg, hűlés közben vissza fog lapulni.
A palacsinta hihetetlen változatosan készíthető el - a cukkinipalacsinta például nemcsak finom, hanem egészséges is.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept