Sűrű mediterrán marhahúsleves: megáll benne a kanál
A mediterrán marhahúslevesben minden benne van, ami szem-szájnak ingere.

- Izgalmas és nőies a tavaszi divat legsikkesebb párosa: így viseld csinosan a szaténszoknyát kötött pulóverrel »
- A szuper nőies francia konty a megoldás, ha nincs sok időd rendbe szedni a hajad: könnyen elkészül »
- 4 öltözködési hiba, ami slampossá teszi a megjelenést: ezek a fazonok nem passzolnak össze »

- Végleg törlődhet a Gmail-fiókod összes levele, ha ezt csinálod: több milliárd ember érintett
- Szabó Zsófi überszexi bőrruhában: a Glamour-gála legdögösebb sztárja volt
- Gyerekként a Barátok közt Berényi Danija volt: ennyit változott 24 év alatt Váradi Zsolt
- Villámgyors KRESZ-teszt: megelőzhetsz egy balra kanyarodó gépkocsit, ha ezt a táblát látod?
- Nagy áremelést jelentett be a Vodafone: ezeket az ügyfeleket fogja érinteni
A mediterrán marhahúsleves a belefőzött sok-sok zöldségnek köszönhetően annyira sűrű és kiadós, hogy legfeljebb csak valamilyen könnyebb második fogást fogsz már kívánni utána. A marhahús elég hosszú főzési időt igényel, ezért a zöldségeket csak félidőben add hozzá.
Mediterrán marhahúsleves
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg marhalábszár
- 25 dkg sárgarépa
- 10 dkg fehérrépa
- 10 dkg zellergumó
- 5 dl paradicsomlé
- 5 dkg kelbimbó
- 4 babérlevlél
- 3 szál zellerzöld
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 l víz vagy alaplé
- 1 hagyma
- 1 teáskanál bazsalikom
- 1 teáskanál oregánó
- 1 evőkanál szemes bors
- só
Elkészítés:
A marhahúst kockázd fel, hártyázd le, és tedd fel egy liter sós vízben vagy alaplében főni. Közben készítsd elő a zöldségeket: a répákat és a zellert pucold meg, és vágd nagyobb darabokba, a hagymát és a fokhagymát csak tisztítsd meg, de hagyd őket egyben. A kelbimbókat is egyben hagyhatod, vagy ha nagyobbak, felezd el őket. Másfél óra főzés után tedd a zöldségeket, a hagymát és a fokhagymát a marhahúshoz, add hozzá az egészben hagyott zellerszárat is, ízesítsd bazsalikommal, oregánóval, babérlevéllel, borssal, és lassú tűzön kezdd el összefőzni. Egy óra múlva öntsd fel paradicsomlével, és így gyöngyöztesd még további fél órát, amíg a hús teljesen megpuhul.
A marhának akár a nyelvét is elkészítheted: füstölve igazán finom csemege.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept