Pikáns édesburgonya-krémleves ropogós baconnel: így lesz igazán selymes

Különösen finom lesz az édesburgonya-krémleves, ha ropogós bacont is kínálsz mellé.

edesburgonya kremleves
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A melengető édesburgonya-krémleves még laktatóbb, ha sült bacont is kínálsz mellé a tányéron. A narancssárga zöldség jól bírja a pikáns fűszerezést, így ízlés szerint adagolj hozzá Cayenne-borsot is. Házi alapléből készítve az igazi, így a tápanyag is több lesz benne, de ha nincs otthon, kockából is működik.

Édesburgonya-krémleves-baconnel

Hozzávalók 4 személyre

  • 10 dkg bacon
  • 8 dl alaplé
  • 3 közepes édesburgonya
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl tejszín
  • 1 hagyma
  • 1 evőkanál rizs
  • 1 kávéskanál cayenne-bors
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

Az édeskrumplit hámozd meg és cikkezd fel.

A hagymát aprítsd fel, és olajon futtasd meg. Add hozzá a zúzott fokhagymagerezdeket, pirítsd együtt egy-két percig, majd keverd bele a felvágott édesburgonyát. Öntsd fel alaplével, sózd, borsozd, fűszerezd Cayenne-borssal, és adj hozzá egy evőkanál rizst. Ez segít majd, hogy turmixolás után tökéletesen selymes állaga legyen. 

Amíg a leves fő, készítsd el a bacont. A szeleteket vágd kisebb darabokra, és serpenyőben, kevés olajon süsd őket ropogósra.

Amikor az édeskrumpli és a rizs is puhára főtt, néhány darabot halássz ki belőle, a többit pedig pürésítsd botmixerrel vagy turmixgépben. Öntsd vissza a lábosba, add hozzá a tejszínt, és forrald össze. A kihalászott édesburgonyákat is tedd vissza bele, szórd meg a tetejét a ropogós baconfalatokkal, és tálalhatod is.

Az édesburgonyát egyben is kisütheted, és megtöltheted mindenféle finomsággal.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük