Selymes fehérboros gombakrémleves: illatos erdei gombából az igazi
A fehérboros gombakrémleves akkor a legfinomabb, ha erdei gombából készíted.
Összesen 774 találat.
A fehérboros gombakrémleves akkor a legfinomabb, ha erdei gombából készíted.
Ez a selymes, narancsos sárgarépa-krémleves édeskés, illatos, és igazi tavaszi hangulatba hoz.
A sűrű, kiadós lencsekrémleves füstölt hús levében fő, friss ízéhez pedig a sárgarépa és a zeller is hozzájárul.
A sváb palacsintaleves kiadós és rendkívül vitamindús is!
A legfinomabb fokhagymakrémleves titka a hozzávalók gondos előkészítésében rejlik.
Az orjaleves sertéscsontból és sok-sok vitamindús zöldségből készül.
A fűszeres, selymes krumplikrémleves hamar készen van, és nagyon laktató.
Bár a zöldséges csirkehúsleves sokáig fő, munka viszonylag kevés van vele, és amíg a tűzön van, foglalkozhatsz mással is.
Különösen finom lesz az édesburgonya-krémleves, ha ropogós bacont is kínálsz mellé.
Az olasz bableves a belefőzött rengeteg tésztának köszönhetően olyan sűrű. Ha konzervbabot használsz hozzá, a főzési idő is sokkal rövidebb lesz.
A selymes vöröskáposzta-krémleves tej és liszt nélkül készül.
A mediterrán marhahúslevesben minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
A tárkonyos húsgombócleves vitamindús és kiadós bevezetője lehet az ebédnek.
A sűrű szlovén bableves, vagyis a jota kolbásszal, krumplival és savanyú káposztával együtt fő.
Akkor a legfinomabb a sajtkrémleves, ha jó sűrűre főzöd, először vajas alapon futtatod meg hozzá a lisztet.
Karfiolból, kelbimbóból és répából isteni finom és vitamindús téli zöldséglevest dobhatsz össze.
Sokkal finomabbak lesznek a levesek, főzelékek és a mártások, ha házi zöldségalapléből készíted őket.
A hamis gulyásleves sok krumplival és zöldséggel készül, így olcsóbb, mint a hagyományos változat, de nagyon kiadós.
A fokhagymakrémleves olcsó, pillanatok alatt készen van, ráadásul gluténmentes formában is elkészítheted.
A gőzölgő, aranybarna hagymaleves csupa egyszerű hozzávalóból készül, mégis mindenki megnyalja utána mind a tíz ujját.
A krumplival és kolbásszal gazdagított savanyúkáposzta-leves tartalmas, és még csak rántás vagy habarás sem kell bele.
A frankfurti leves nem véletlenül olyan népszerű: tele van zöldséggel, jófajta virslivel, és egy átbulizott éjszaka után főételként is megállja a helyét.
Az ünnepi borlevessel jól fog kezdődni a karácsonyi vacsora.
Igazán finom lesz a zöldségkrémleves akkor, ha előtte olajban pirítod meg hozzá a zöldségeket.
Ezek a levesek hosszan laktatnak, segítik a fogyást, és tele vannak értékes tápanyagokkal is.
A tárkonyos lencseleves sok zöldséggel és tejfölös habarással fő.
Még finomabb a sütőtök-krémleves, ha levesbetétnek vajgaluskát főzöl bele.
A virslivel és kelkáposztával főtt frankfurti leves önmagában egy kiadós vacsora gyanánt is megállja a helyét.
Ez a tejszínes gombaleves tényleg villámgyorsan megvan, így ideális választás arra az esetre, ha nagyon éhes vagy.
A bakonyi betyárgulyás különlegessége a szalonnás alap, a belefőzött gomba és a gazdag fűszerezés.