Sűrű édesburgonya-krémleves cukkinivel: kíméli a gyomrot, mégis nagyon finom
A cukkinivel főtt édesburgonya-krémleves selymes, egészséges, és a gyomrot sem terheli meg.
![Cukkinis édesburgonya-krémleves](https://kep.index.hu/1/0/5088/50885/508855/50885565_f49c4047fd6ca38dcd194bb97efe0459_wm.jpg)
Ha beköszöntenek a hűvösebb napok, nagyon jól fog esni egy nagy tányér édesburgonya-krémleves, amit most cukkinivel együtt főzve készíthetsz el. A semleges ízű, tökfélékhez tartozó cukkini számtalan ételt dob fel, legyen szó főfogásról, köretről vagy akár édességről. Ha nem szereted a csípőset, használhatsz kevesebb chilit, vagy teljesen el is hagyhatod.
Cukkinis édesburgonya-krémleves
Hozzávalók
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 dkg vaj
- 2 cukkini
- 2 dl tejszín
- 1 l zöldségalaplé
- 1 hagyma
- 1 édeskrumpli
- 1 chilipaprika
- só
- bors
Elkészítés:
A vajat egy lábosban olvaszd fel. Párold rajta üvegesre a felaprított hagymát, majd add hozzá a nagyobb szeletekre vágott fokhagymát és a felaprított chilipaprikát is, és ezzel együtt kevergesd egy-két percig.
Közben az édeskrumplit hámozd meg, és a cukkinivel együtt kockázd fel. Add a hagymás keverékhez őket, forgasd össze, és öntsd fel az alaplével. Szórd meg sóval, borssal, és negyedóra alatt főzd az egészet puhára. Amikor készen van, pürésítsd botmixerrel vagy turmixgépben. Öntsd vissza a lábosba, add hozzá a tejszínt, és forrald össze.
Édesburgonya-mártogatós pár perc munkával: pirítóson is működik
Ezt a fogást akár édesburgonya-hummusznak is nevezhetnénk, hiszen az édes zöldség mellett a csicseriborsó a másik legfontosabb hozzávalója.
Elolvasom- leves
- cukkini
- krémleves
- édesburgonya
- cukkinikrémleves
- édesburgonya-krémleves
- cukkinis édesburgonya-krémleves
- Recept
Még több recept