Sűrű amerikai kukoricaleves zöldségekkel és ropogós baconnel: főfogásnak is megfelel

A zöldséges amerikai kukoricaleves olyan sűrű, hogy megáll benne a kanál.

Amerikai kukoricaleves
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Az amerikai kukoricalevesben sokféle zöldség fő együtt, a végén pedig karakteres ízű cheddar sajt is sűríti. Tele van vitaminnal, ráadásul annyira laktató, hogy második fogásra talán nem is lesz már szükség utána. A chilit ízlés szerint adagolhatod hozzá: először csak óvatosan, utána, ha szükséges, még óvatosan megszórhatod egy kevéssel.

Amerikai kukoricaleves

Hozzávalók

  • 20 dkg krumpli
  • 15 dkg cheddar sajt
  • 7.5 dkg bacon
  • 6 dl alaplé
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 szál halványító zeller
  • 1.5 dl tejszín
  • 1.5 teáskanál kakukkfű
  • 1 doboz kukoricakonzerv
  • 1 kaliforniai paprika
  • 1 sárgarépa
  • 1 hagyma
  • 1 teáskanál oregánó
  • bors
  • olívaolaj
  • chili ízlés szerint
  • snidling a tálaláshoz
Recept idők

Elkészítés:

A bacont kockázd fel, és abban a lábosban, ahol a leves is fog főni, kevés olívaolajon pirítsd meg, majd halászd ki, és tedd félre. A visszamaradt zsiradékon pirítsd meg a felkockázott paprikát, majd azt is szedd ki. Ugyanebben a lábosban - szükség szerint még egy kis olaj hozzáadásával - párold üvegesre a felkockázott hagymát.

 

Amikor már puha, add hozzá az apróra vágott fokhagymát is, kevergesd egy-két percig, majd húzd le a tűzről, és keverd el az oregánóval, a kakukkfűvel és a chilivel. Hagyd, hogy a hagyma magába szívja a fűszereket, ezután keverd hozzá a megtisztított és karikára vágott sárgarépát, krumplit és zellert. Öntsd fel az alaplével, sózd, borsozd meg, és 15-20 perc alatt főzd puhára. Végül keverd hozzá a lecsepegtetett kukoricát, a megpirított paprikát, és forrald össze. Pürésítsd botmixerrel vagy turmixgépben. Nem kell teljesen pépesnek lennie, nyugodtan maradhatnak benne darabok.

 

A krémes levest öntsd vissza a lábosba, add hozzá a tejszínt, forralj rajta egy utolsót, majd szórd bele a reszelt sajtot, és kevergesd, amíg elolvad. Tálaláskor minden adag tetejét szórd meg felaprított snidlinggel és a pirított baconnel.

Aranybarna, ropogós Kentucky-csirkeszárny: a fűszeres panír ellenállhatatlan

A ropogós bundájú csirkeszárny a pácnak köszönhetően finom, omlós, öröm belőle minden falat.

Elolvasom
Ezt is szeretjük