Hideg, fahéjas áfonyakrémleves: tejszínhabbal desszertnek is tökéletes
A hideg áfonyakrémleves akár az ebéd bevezetőjeként, akár a lezárásaként is megállja a helyét.
A többi hideg gyümölcsleveshez hasonlóan az áfonyaleves is kitűnő hűsítő a legforróbb napokon. Készítheted fagyasztott vagy friss gyümölcsből. Nagyon jó ízt ad neki a vaníliás pudingpor: édesebbé, teltebbé varázsolja, és kellően be is sűríti.
Fahéjas áfonyakrémleves
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg áfonya
- 10 dkg cukor
- 5 szem szegfűszeg
- 2 dl tejszín
- 1 l víz
- 1 fahéjrúd
- 1 evőkanál vaníliás pudingpor
- 0.5 citrom
Elkészítés:
Az áfonyát egy lábosban öntsd fel vízzel. Add hozzá a cukrot, a szegfűszeget, fahéjrudat, a citrom kifacsart levét, és tedd fel főni. A friss szemek nagyon rövid idő, öt perc alatt megpuhulnak, a fagyasztott változatnak ehhez 10-15 percre lesz szüksége. Amikor megfőtt, pürésítsd botmixerrel vagy turmixgépben, a krémes levest pedig még egyszer szűrd át szitán. Így teljesen krémes lesz. Öntsd vissza a lábosba, és tedd a tűzre.
A tejszínt keverd ki a pudingporral, csorgasd folyamatos kevergetés mellett a leveshez, és nagyjából egy perc alatt sűrítsd be. Jól behűtve tálald.
Ha valami komolyabb, laktatóbb levesre vágysz, akár kelkáposzta-krémlevest is az asztalra tehetsz.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept