Sűrű és kiadós vörösboros babgulyás: egy kanál tejföllel még finomabb

A vörösboros babgulyás sűrű és laktató: tálald tejföllel és egy szelet friss kenyérrel!

vorosboros babgulyas

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nagyon jót tesz a babgulyásnak egy pohár vörösbor, ugyanis teltebb ízvilágot kölcsönöz a laktató, sűrű levesnek. Bográcsban készítve még finomabb lesz, de ha ehhez nincs kedved vagy lehetőséged, tűzhelyen főzve is csodás lesz. Ez az az étel, ami akkor jó, ha megáll benne a kanál, ezért ne ereszd túl bő lére, inkább folyamatosan pótold alatta a folyadékot.

Vörösboros babgulyás

Hozzávalók 4 személyre

  • 35 dkg sertéscomb
  • 20 dkg száraz fehérbab
  • 3 krumpli
  • 3 szál zellerzöld
  • 2 sárgarépa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl száraz vörösbor
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • 1 fehérrépa
  • 1 hagyma
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 evőkanál sertészsír
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 0.5 zellergumó
  • bors
  • hegyes erős paprika ízlés szerint
  • tejföl a tálaláshoz
Recept idők

Elkészítés:

A babot előző este áztasd be. Másnap a sertéscombot kockázd fel, a hagymát és a fokhagymát vágd apróra.

 

A paprikát és a paradicsomot szeleteld fel. Olvasztott sertészsíron párold üvegesre a hagymát, add hozzá a fokhagymát, majd egy perc múlva húzd le a tűzről, és keverd bele a pirospaprikát. Add hozzá a feldarabolt paprikát és paradicsomot, és tedd vissza a tűzre. Időnként megkeverve várd ki, hogy a zöldségek összeessenek, és levet eresszenek. Ekkor keverd bele a felkockázott húst és a leszűrt babot. Öntsd fel vízzel, sózd, borsozd, ízesítsd őrölt köménnyel, és dobd bele az egészben hagyott zellerzöldet. Amint felforrt, vedd a lángot kicsire, és így kezdd el összefőzni. Ha szereted a csípőset, egy kevés erős paprikát is karikázhatsz hozzá.

 

Közben a zöldségeket és a krumplit pucold meg és szeleteld fel. Fél óra múlva add őket a leveshez. Öntsd fel a borral - és még egy kevés vízzel, ha szükséges. Főzd még további fél órát, amíg minden hozzávaló megpuhul. Ízlés szerint tejföllel kínálhatod.

A spanyol recept szerint készülő sonkás bableves karakterét a belefőzött füstölt hús adja meg.

Kép: Ramona Dinescu / Getty Images

Ajándékozz szakácskönyvet karácsonyra!

Egy könyvvel nem csak tárgyat ajándékozol, hanem élményt is. 

Mentes Anyu szakácskönyveiből készített ételek lehetőséget adnak új ízek felfedezésére és kipróbálására. Különleges étrendet követőknek, vagy kísérletezni vágyóknak a Mentes Anyu könyvcsomag tökéletes meglepetés lehet. 

Ha idén valami igazán hasznosat ajándékoznál az egészség jegyében, kattints ide. MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Promóció

Ezt is szeretjük