Sűrű és kiadós vörösboros babgulyás: egy kanál tejföllel még finomabb

A vörösboros babgulyás sűrű és laktató: tálald tejföllel és egy szelet friss kenyérrel!

Vörösboros babgulyás
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nagyon jót tesz a babgulyásnak egy pohár vörösbor, ugyanis teltebb ízvilágot kölcsönöz a laktató, sűrű levesnek. Bográcsban készítve még finomabb lesz, de ha ehhez nincs kedved vagy lehetőséged, tűzhelyen főzve is csodás lesz. Ez az az étel, ami akkor jó, ha megáll benne a kanál, ezért ne ereszd túl bő lére, inkább folyamatosan pótold alatta a folyadékot.

Vörösboros babgulyás

Hozzávalók 4 személyre

  • 35 dkg sertéscomb
  • 20 dkg száraz fehérbab
  • 3 krumpli
  • 3 szál zellerzöld
  • 2 sárgarépa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl száraz vörösbor
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • 1 fehérrépa
  • 1 hagyma
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 evőkanál sertészsír
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 0.5 zellergumó
  • bors
  • hegyes erős paprika ízlés szerint
  • tejföl a tálaláshoz
Recept idők

Elkészítés:

A babot előző este áztasd be. Másnap a sertéscombot kockázd fel, a hagymát és a fokhagymát vágd apróra.

 

A paprikát és a paradicsomot szeleteld fel. Olvasztott sertészsíron párold üvegesre a hagymát, add hozzá a fokhagymát, majd egy perc múlva húzd le a tűzről, és keverd bele a pirospaprikát. Add hozzá a feldarabolt paprikát és paradicsomot, és tedd vissza a tűzre. Időnként megkeverve várd ki, hogy a zöldségek összeessenek, és levet eresszenek. Ekkor keverd bele a felkockázott húst és a leszűrt babot. Öntsd fel vízzel, sózd, borsozd, ízesítsd őrölt köménnyel, és dobd bele az egészben hagyott zellerzöldet. Amint felforrt, vedd a lángot kicsire, és így kezdd el összefőzni. Ha szereted a csípőset, egy kevés erős paprikát is karikázhatsz hozzá.

 

Közben a zöldségeket és a krumplit pucold meg és szeleteld fel. Fél óra múlva add őket a leveshez. Öntsd fel a borral - és még egy kevés vízzel, ha szükséges. Főzd még további fél órát, amíg minden hozzávaló megpuhul. Ízlés szerint tejföllel kínálhatod.

A spanyol recept szerint készülő sonkás bableves karakterét a belefőzött füstölt hús adja meg.

Kép: Ramona Dinescu / Getty Images

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük